3. června 2015 • 22:10

Farahův trenér Salazar je podle BBC podezřelý z dopingu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Renomovaný atletický trenér Alberto Salazar, mezi jehož svěřence patří i dvojnásobný olympijský vítěz Mo Farah, údajně několika běžcům z tréninkové skupiny v Portlandu v minulosti radil s užíváním dopingu. Vyplývá to z informací BBC.


Šestapadesátiletý Američan údajně v roce 2002 podával steroidy tehdy šestnáctiletému Galenu Ruppovi. Držitel aktuálního amerického rekordu na 10.000 m získal na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 na desítce stříbro za vítězným Farahem.

Z používání steroidů a dalších neetických praktik Salazara obvinil jeho někdejší asistent Steve Magness a někteří jeho bývalí svěřenci. Žádný z členů jeho tréninkové skupiny Nike Oregon Project ale nikdy neměl pozitivní dopingový test.

Salazar, jenž v dobách své aktivní běžecké kariéry vyhrál třikrát za sebou slavný maraton v New Yorku, v oficiálním prohlášení pro BBC veškerá obvinění odmítl. Vycházejí prý ze "špatné interpretace faktů a polopravd". Za trenéra se postavil i Farah, jenž se Salazarem spolupracuje od roku 2011. "Nikdy jsem žádné zakázané látky nebral a Alberto mi ani nikdy nenavrhoval, že bych měl něco užívat," prohlásil britský vytrvalec. Užívání testosteronu odmítl i Rupp.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud