29. června 2015 • 20:27

UEFA trvá na mimořádném kongresu FIFA ještě v tomto roce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mimořádný kongres Mezinárodní fotbalové federace FIFA se musí uskutečnit podle evropské unie UEFA ještě v tomto roce. Na dnešním zasedání výkonného výboru UEFA v Praze dali funkcionáři najevo silný nesouhlas s názorem šéfa FIFA Seppa Blattera, že by se o jeho odvolání mělo jednat až na začátku příštího roku.


Blatter, který na začátku června dal svou funkci k dispozici jen čtyři dny po svém znovuzvolení, považuje za nejreálnější termín mimořádného kongresu úvod příštího roku. S tím ale UEFA nesouhlasí a chce, aby se o budoucnosti FIFA rozhodlo co nejdříve. O svolání kongresu se bude jednat 20. července v Curychu.

"Máme jasný názor, že kongres musí být svolán co nejrychleji to půjde. To znamená ještě v tomto roce," řekl předseda německého svazu Wolfgang Niersbach po dnešním jednání v Praze.

Podle Blattera v tomto roce připadá v úvahu jen prosinec a tam situaci komplikuje skutečnost, že od 10. do 20. prosince Japonsko hostí mistrovství světa klubů, které FIFA pořádá. "Proto se mi realističtější zdá až rok 2016," řekl Blatter.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud