30. června 2015 • 15:35

Šéf fotbalové Catanie se přiznal k uplácení ve druhé lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Předseda fotbalového klubu z Catanie Antonino Pulvirenti se před soudem přiznal k ovlivnění pěti zápasů druhé italské ligy. Třiapadesátiletý funkcionář na úplatcích rozdal 500 tisíc eur (asi 13,6 milionu korun), aby zabránil sestupu ze Serie B.


Podle agentury AP šlo o vítězné dubnové zápasy s Varese, Trapani, Latinou, Ternanou a květnovou remízu s Livornem. Catania nakonec v tabulce obsadila 15. místo s pětibodovým odstupem od sestupového pásma.

Pulvirenti byl kvůli podezření z korupce zadržen spolu s dalšími šesti lidmi minulý týden. "Vyšetřování stále probíhá, ale teď bude mnohem snazší," reagoval na funkcionářovo přiznání státní zástupce Giovanni Salvi.

Podle telefonních záznamů byl Pulvirenti často v kontaktu s šéfem Lazia Řím Claudiem Lotitem, který však vyloučil, že by se podílel na korupci. "Řešili jsme řadu jeho osobních a rodinných problémů, tak jsem mu navrhl, aby využil vymítače ďábla," přidal Lotito.

"Jde to velmi snadno dohledat. Když se mi svěřil, co ho trápí, informoval jsem se u jednoho kněze z Catanie, který doporučil, že to je práce pro vymítače ďábla," uvedl Lotito. "A co se ostatních témat týče, tak šlo o domlouvání schůzek s věřiteli a bankéři. Taková je pravda a všechno je v záznamech," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud