1. července 2015 • 12:16

Allertová splnila sen babičce, Veselému fandí přítelkyně i sestra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenisté ve Wimbledonu si díky dobré dostupnosti Londýna z Prahy užívají podporu svých blízkých. Denisa Allertová splnila sen babičce Blance, své první trenérce, a s Jiřím Veselým jsou letos v All England Clubu vedle realizačního týmu také otec, nejmladší sestra a přítelkyně.


Allertová letos prožívá dobré grandslamové premiéry. Při prvních startech v Australian Open, na Roland Garros i nyní ve Wimbledonu shodně vyhrála první kolo. "Tady z toho mám velkou radost, jelikož to je můj nejoblíbenější grandslam," řekla Allertová po úterní výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou.

Dvaadvacetiletá pražská rodačka hrála v All England Clubu jednou před pěti lety jako juniorka a tehdy vypadla ve 3. kole. "Moc se mi tady líbilo a přála jsem si tady hrát v dospělých. Je skvělé, že jsem tady, a k tomu jsem vyhrála první kolo," řekla.

Touhu po Wimbledonu nesplnila jen sobě. Vedle trenéra Jana Příhody ji v All England Clubu doprovází babička, která hrávala tenis například proti Martině Navrátilové a Haně Mandlíkové a Allertovou tenis učila. "Babička snila, že když se dostanu jednou na Wimbledon, že by se toho ráda dožila a chtěla mě tady vidět. Jsem ráda, že jsem jí to mohla splnit. Je tady spokojená," řekla Allertová.

Podobně využil přívětivost Wimbledonu Veselý. Pronajal si nedaleko od kurtů byt, v kterém je spolu s otcem Jiřím, dvanáctiletou sestrou Natálií a přítelkyní Denisou. "Hodně jsem přemýšlel, jak se dostat trochu do klidu a pohody, protože na kurtu musí člověk odevzdat maximum. Tohle je pro mě určitě příjemnější a takové zpestření. Jsem rád, že mi dělají domácí prostředí," řekl Veselý.

Veselý podobně jako Allertová zvládl nástrahy 1. kola. Možná mu k tomu pomohlo, že se před turnajem krátce rozptýlil a byl se poprvé podívat v centru Londýna u Buckinghamského paláce, Tower Bridge a Big Benu. "Člověk nemůže čtyřiadvacet hodin denně myslet jenom na tenis," podotkla jednadvacetiletá naděje.

Aktuálně 45. hráč světa je rád, že může trávit trochu času s nejmladší sestrou. "Čím jsem na žebříčku výš a kariéra začíná být trochu vážnější, tak jsem doma čím dál míň a trochu mi to schází. Rodině to schází možná ještě víc," uvedl Veselý.

Allertovou babička ve středu možná bude sledovat na jednom z velkých kurtů, jelikož česká tenistka se ve 2. kole utká s pátou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska. Veselý má šanci proti Španělovi Pablu Andújarovi šanci na postup do 3. kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud