1. července 2015 • 14:58

Fotbalisté Slavie i Dukly nastříleli v přípravě čtyři góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté pražské Slavie a Dukly nastříleli v dnešních zápasech letní přípravy čtyři góly a po nerozhodném prvním poločase zvítězili nad svými ligovými soupeři shodně 4:1. Dukla vyhrála v Modré u Děčína nad Teplicemi a červenobílí v Praze na Xaverově porazili Jihlavu. Vpodvečer triumfovali také nad Bohemians 1905 v Ďolíčku 1:0.


Slavia rozhodla o vítězství nad Jihlavou třemi brankami mezi 64. a 69. minutou. Celý zápas odehrál navrátilec Tomáš Jablonský, v závěru se dostal na hřiště také slovenský útočník Dávid Škutka, který se vrátil z hostování v Podbrezové.

Jihlava vysokou porážkou potvrdila výsledkově hrubě nepovedený úvod přípravy. Vysočina v minulých dnech utrpěla debakly 0:6 se Slovanem Bratislava a 1:6 s Duklou, jedinou výhru si připsala proti nováčkovi I.A třídy Žebětínu (9:2).

"Další nepříznivý výsledek nás samozřejmě velice mrzí, protože je nám jasné, že veřejnost sleduje i přípravné duely. Rád bych ale zdůraznil, že v přípravě nepředstavují výsledky nejdůležitější faktor. Zápasy v sezoně a v přípravě jsou úplně něco jiného," řekl pro jihlavské internetové stránky trenér Luděk Klusáček.

"Opět jsme inkasovali více branek, což má svoji příčinu. Jednoduše máme v sestavě větší počet slabších fotbalistů než naši soupeři. Je to daň za množství hráčů, které zkoušíme," dodal.

Slavia vyhrála i druhý dnešní zápas. Trenér Dušan Uhrin postavil odlišnou sestavu a ta zvítězila v Ďolíčku ve vršovickém derby 1:0 nad domácími Bohemians 1905. Rozhodl netradiční střelec stoper Marek Kodr. "Klokani" testovali tři zahraniční hráče - Uruguayce Alejandra Acostu, Chorvata Tomislava Havojiče a Srba Danijela Morariju.

Dobrou formu potvrdila Dukla, která rovněž zásluhou tří branek v druhé půli porazila Teplice. Pražský klub zvítězil i ve čtvrtém přípravném utkání, naopak Severočeši podruhé za sebou prohráli. Oba týmy nastoupily s černými páskami a držely minutu ticha k uctění památky v pondělí zesnulé legendy Dukly Josefa Masopusta.

Tři ligové celky otočily nepříznivé skóre 0:1 proti soupeřům z druhé nejvyšší soutěže. Liberec porazil Varnsdorf 2:1, Příbram zdolala Táborsko 4:2 a Slovácko ještě o gól vyšším poměrem vyhrálo nad Karvinou. Gólem se blýskli testovaní hráči Francis Koné z Toga a Slovák Roman Sabler.

Ostrava díky dvěma povedeným střelám do horního rohu v podání Kukece a Helešice zvítězila 2:1 nad Wiener Neustadtem, který sestoupil z rakouské ligy. Nováček nejvyšší soutěže Zlín vyhrál nad slovenským druholigovým Sencem 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud