1. července 2015 • 17:32

Nizozemské fotbalisty povede dosavadní Hiddinkův asistent Blind

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisty Nizozemska povede nový trenér Danny Blind. Dosavadní asistent převezme tým, který je jedním ze soupeřů české reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy, po pondělní rezignaci Guuse Hiddinka. Oznámili to představitelé svazu.


Hiddink opustil post hlavního trenéra po necelém roce. Osmašedesátiletý kouč vedl mužstvo od loňského srpna, ale v dosavadních bojích o Euro 2016 se jeho svěřencům příliš nedařilo. Bronzovým medailistům z loňského MS patří po šesti zápasech ve skupině až barážová třetí příčka se ztrátou tří bodů na Česko a pěti na vedoucí Island.

Vedení svazu se rozhodlo ukončit s Hiddinkem, který v minulosti vedl i Real Madrid, Chelsea, Koreu nebo Rusko, spolupráci k 1. červenci. Třiapadesátiletý bývalý reprezentační obránce Blind měl jeho pozici původně zaujmout až po mistrovství Evropy.

Blind byl u nizozemského výběru už asistentem Hiddinkova předchůdce Louise van Gaala, v minulosti vedl také Ajax Amsterodam. S federací podepsal smlouvu do srpna 2018. "Mým jediným cílem je postup na mistrovství Evropy, nazpět ani dál nehledím. Hráče i nás v realizačním týmu čeká tvrdá práce," uvedl Blind po jmenování.

Nizozemci s Blindem na lavičce nastoupí proti výběru Pavla Vrby v říjnu doma. V loňském utkání v Praze podlehli 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud