1. července 2015 • 19:32

Hokejový útočník Frolík podepsal pětiletou smlouvu s Calgary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Michael Frolík bude v NHL hrát za Calgary. Podle webu kanadské televizní stanice TSN podepsal s Flames pětiletou smlouvu s ročním platem v průměru 4,3 milionu dolarů. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 se tak stal spoluhráčem Jiřího Hudlera, Ladislava Šmída a Jakuba Nakládala, který se v příští sezoně bude snažit prosadit do kádru.


"To, co klub dokázal v minulé sezoně, bylo úžasné. Věřím, že v příštím roce vše složíme tak, aby to bylo ještě lepší," uvedl Frolík pro CalgaryFlames.com.

Poukázal tak na poslední vydařenou sezonu kanadského klubu, který poprvé od roku 2009 prošel do play off a dokázal v něm postoupit do 2. kola. "Co jsem viděl a slyšel, tak Calgary je skvělé město a Flames skvělá organizace. Jsem nadšený, že jsem teď její součástí," řekl.

Sedmadvacetiletý kladenský odchovanec doposud působil ve Winnipegu, kde se však nedomluvil na podmínkách nového kontraktu a dnes se oficiálně stal volným hráčem bez omezení. Nový kontrakt mu garantuje celkový příjem 21,5 milionu dolarů.

Frolík v zámoří působí od roku 2006. Po dvou letech v Rimouski v QMJHL se prosadil do kádru Floridy, která jej před devíti lety draftovala jako desátého hráče v prvním kole. V říjnu 2011 byl vyměněn do Chicaga, v jehož dresu vyhrál Stanleyův pohár, a před dvěma lety odešel do Winnipegu.

V NHL celkem odehrál 512 zápasů s bilancí 95 branek a 140 asistencí, v play off přidal účastník olympijských her v Soči a dvou mistrovství světa 18 bodů v 38 utkáních.

V Calgary by měl dostat dostatek prostoru na ledě. "Myslím, že mě můžete použít v přesilové hře i v oslabení. Jsem hráč, který hraje na obou stranách a můžu nastupovat v prvním i ve třetím útoku. Mohu se posouvat v sestavě nahoru i dolů. Myslím, že jsem zvyklý tvrdě pracovat, a to hodlám dělat i v Calgary," řekl Frolík ke svému možnému využití.

O Frolíka mělo údajně zájem deset klubů, hokejista se rozhodl pro Calgary. "Mají za sebou skvělou sezonu, je zde výborná skupina mladých hráčů. Mám rodinu, takže je pro mě důležité i to, že je to dobré město," dodal Frolík, který žije s bývalou miss Dianou Kobzanovou a nedávno se jim narodila dcera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud