2. července 2015 • 12:58

Lafata chce do 14 dnů začít trénovat naplno s týmem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán fotbalistů Sparty David Lafata stále doufá, že i přes zranění kolena stihne začátek nové sezony. Do dvou týdnů by se rád již naplno zapojil do tréninku se zbytkem týmu.


"Když půjde vše podle plánu, tak do 14 dnů by to snad už mělo jít. Děláme vše pro to, aby se stihl začátek sezony. Doufám, že to vyjde," řekl Lafata na dnešním setkání s novináři. "Pořád se to lepší, ale ještě musím chvíli vydržet, jelikož to ještě není ideální. Proto zatím jen jezdím na kole, plavu a posiluji," dodal.

Zranění si přivodil 5. června na tréninku reprezentace při modelovém utkání s týmem do 20 let. "Vyskočil jsem, a jak jsem dopadl, tak se mi podlomila noha. Lekl jsem se, aby to nebylo něco vážného. Naštěstí to odnesla jen chrupavka, je tam otok a nesmím to ještě moc zatěžovat," popsal Lafata.

Sparta by ho nutně potřebovala už na konci července, kdy kromě ligy vstupuje také do 3. předkola Ligy mistrů. Pokud nejlepší střelec týmu ještě nebude k dispozici na celých 90 minut, šanci dostanou nové posily Portugalec Marco Paixao či Nigerijec Kehinde Fatai.

"Posílit jsme potřebovali a čas ukáže, jak velké to budou posily. Já věřím, že ano, i když jsem je ještě na hřišti neviděl, jelikož jsem pořád zavřený v posilovně," řekl Lafata.

Nové hráče trenér Zdeněk Ščasný potřeboval i proto, že se chystá na změnu rozestavení a rád by využíval dva útočníky najednou. "Já budu jen rád, když nás vepředu bude víc. Trenér to má určitě připravené a teď na tom zapracujeme. Já se na hřišti snesu s každým. Nejvíce mi vyhovuje nějaký rychlý spoluhráč, který uteče a pak má dobrou přihrávku," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud