2. července 2015 • 13:18

Sparta získala Frýdka, do Liberce za něj poslala Sýkoru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový reprezentant do 21 let Martin Frýdek se vrací do Sparty. Její odchovanec dnes přestoupil z Liberce a podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem jde kromě nespecifikované částky také na přestup ofenzivní záložník Jan Sýkora, který naposledy hostoval v Brně.


Třiadvacetiletý Frýdek je odchovancem Sparty, za kterou hrával i jeho slavný otec, vicemistr Evropy z roku 1996. "Táta je nadšenej, že jsem zpátky," řekl novinářům Frýdek. Na Letné se navíc potká s mladším sourozencem Christiánem, který působí v týmu do 16 let.

Frýdek patří do stejné generace jako Ladislav Krejčí či Pavel Kadeřábek. Za Spartu odehrál dva zápasy v sezoně 2011/12, pak odešel na hostování do Senice a v zimě 2013 přestoupil do Liberce v rámci transferu Lukáše Váchy. "V Liberci jsem měl motivaci ukázat, že jsem do Sparty patřil. To se mi podařilo, koupili mě zpátky a teď je ještě větší motivace se prosadit ve Spartě," prohlásil.

Ve Slovanu se stal jedním z klíčových hráčů a zahrál si také evropské poháry. V dresu Liberce odehrál za dvě a půl sezony 64 zápasů, vstřelil dvě branky a připsal si třináct asistencí. "Odchod do Liberce jsem bral jako výzvu, že můžu hrát ligu. Jsem rád, že se to povedlo a dostal jsem se do takové formy, do jaké jsem se dostal," uvedl Frýdek.

Mezi klíčové postavy patřil Frýdek i na červnovém evropském šampionátu do 21 let v Praze, kde se blýskl i gólem do sítě Srbska. Dokonce získal místo v sestavě na úkor Krejčího, kterému dosud patřila levá strana sparťanské sestavy. "Možná mi to trochu pomohlo, ale zájem od Sparty byl už před šampionátem," poznamenal Frýdek.

Pro Spartu jde už o pátou významnou letní posilu. Dosud přišli cizinci Marco Paixao, Marcus Steinhöfer, Franci Litsingi a Kehinde Fatai. Navíc se z hostování v Itálii vrátil nejlepší hráč předminulé sezony Josef Hušbauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud