2. července 2015 • 14:18

Satoranského po první sezoně v Barceloně mrzí jen absence titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský má za sebou první sezonu ve slavné Barceloně, z osobního pohledu úspěšnou. Mrzí ho však, že katalánskému gigantovi nepomohl ani k jedné trofeji, což se Barceloně stalo naposledy v roce 2008.


"Nejcennější je celá zkušenost z této sezony. Všechny tréninky s těmito skvělými hráči. Cítím na sobě zlepšení. Ovšem všechno bych vyměnil za jediný titul. Kvůli tomu nemůžu říct, že jsem spokojený, i když se mi osobně sezona vydařila," řekl Satoranský v rozhovoru pro Českou basketbalovou federaci.

Barcelona vypadla ve čtvrtfinále Evropské ligy a prohrála i tři velká finále s Realem Madrid - v lize, poháru i Superpoháru. "Sezona skončila bez titulu, to je zklamání. Bohužel jsme to nikde nedotáhli do konce. Navíc prohrát s Realem je to nejhorší, co se tady může stát. Zvláště když Real vyhrál vše, co se dalo, má čtyři trofeje a porazil nás v sedmi z devíti zápasů. Byl ale v neuvěřitelné formě," hodnotil Satoranský.

Český rozehrávač přišel do Barcelony loni v létě ze Sevilly a sezona mu vyšla ještě lépe, než se čekalo. Po úvodním rozkoukávání se stal jedničkou na rozehrávce, když předčil brazilského veterána Marcelinha Huertase, a spolu s Antem Tomičem se stal klíčovou postavou týmu plného hvězd. V semifinále španělské ligy byl dokonce zvolen nejužitečnějším hráčem.

"Vyplynulo to z naší hry. Hrál jsem dost minut. Spoluhráči na mě spoléhali. Začalo se mi dařit i střelecky, vyšlo skoro všechno, na co jsem sáhnul," řekl Satoranský k semifinálové sérii s Málagou.

Celkem měl v play off průměry 11,4 bodu a 4,7 asistence. V Evropské lize to bylo 7,2 bodu a 3,3 asistence. "Jsem rád za celkový progres během sezony a za pozitivní hodnocení. Důležité je, abych v tom pokračoval a nepřestal na sobě pracovat. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Věřím, že příští sezonu bude i ten titul," dodal.

Potěšilo ho i to, že se v průběhu sezony dostal do základní sestavy. "Ve druhé polovině sezony jsme nastupoval od začátku, asi trenérovi vyhovovalo, že já začal rychlý basket a Marcelinho to pak chodil uklidňovat. Asi mi pomohlo, že Marcelinho pak neměl úplně nejlepší formu a trenér více důvěřoval mně. Sebevědomí to pomůže, na konci sezony jsem cítil, že na mě tým spoléhá," dodal.

Nyní ho čeká krátká dovolená a na konci července se zapojí do přípravy národního týmu před zářijovým evropským šampionátem, kde bude chtít svou formu a zkušenosti z Barcelony potvrdit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud