3. července 2015 • 15:47

Hradilek a Kašpar se Šindlerem vyhráli kvalifikaci SP slalomářů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kajakář Vavřinec Hradilek a deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler týden po svých triumfech v Krakově vyhráli kvalifikaci na další závod Světového poháru ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši.


Hned v první jízdě si mezi kajakáři zajistili start v sobotním závodu také Jiří Prskavec (4.) a Ondřej Tunka (19.), naopak ani druhá jízda nepomohla k postupu Ondřeji Cviklovi.

Mezi kanoisty přímo postoupili Stanislav Ježek (4.), Michal Jáně (13.) a Tomáš Rak (15.), díky druhé jízdě se mezi elitní třicítku dostal i Lukáš Rohan. Jedna jízda k postupu stačila kanoistce Kateřině Hoškové, reparát zvládly také Tereza Fišerová a Monika Jančová.

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem vyhráli v Krakově závod Světového poháru poprvé a i dnes prokázali, že mají životní formu. Z patnáctého místa v první jízdě proklouzli do semifinále také Ondřej Karlovský a Jakub Jáně, naopak o 14 setin šestnáctí Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň museli jet ještě jednou a postup nevybojovali.

Kajakářky postoupily do finále hned z první jízdy tři - pátá Karolína Galušková, dvanáctá Kateřina Kudějová a osmnáctá Veronika Vojtová. Amálii Hilgertové chybělo k postupu půl sekundy, do druhé jízdy už nenastoupila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud