3. července 2015 • 16:01

Simon čeká na rozhodnutí Pittsburghu, zda mu klub nabídne smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Talentovaný hokejový útočník Dominik Simon netrpělivě čeká, zda se mu ozve Pittsburgh, který ho před týdnem draftoval do NHL, s nabídkou smlouvy. Penguins mají na tento krok ještě týden. Pokud se tak nestane, stráví účastník letošního domácího mistrovství světa i nadcházející ročník v extraligové Plzni, kde odehrál minulou sezonu.


"Nováčkovský kemp začíná 13. července. Do 10. července mi musí Pittsburgh nabídnout smlouvu. Pokud mi ji nenabídnou nebo ji nebudu chtít podepsat, zůstávám v Plzni i pro příští sezonu," uvedl dvacetiletý Simon pro klubový web.

Pokud se smlouvy dočká, pravděpodobně dorazí ta dvoucestná, která v sobě zahrnuje variantu hokeje na farmě. A Simon zvažuje, jak by k ní přistoupil a zda je připravený o místo na výsluní zabojovat v nižší zámořské soutěži. "Je to složité. Já nad tím teď pořád přemýšlím. V Plzni je opravdu parádní parta kluků. I když se někdy hádáme, tak si rozumíme. Ke sportu emoce patří. Rok v Plzni by mi ještě pomohl," řekl.

Trenéři mu navíc přislíbili hodně zodpovědnosti a také času na ledě. A to i v přesilovkách. "Měl bych blíže do reprezentace. Pro mě by to bylo ideální. Ale na druhou stranu do NHL jsem chtěl jít od čtyř let. Až přijde ta smlouva z Pittsburghu, tak se rozhodnu. Každopádně manažeři z Pittsburghu se mnou komunikují," přiblížil Simon.

Peníze prý pro něho v tomto případě nejsou důležité. "NHL je mým snem od dětství. Peníze nehrají roli. Kdybych chtěl hrát pro peníze, tak jdu do Ruska. Ta možnost určitě existovala. Plat by byl mnohonásobně lepší než v Plzni. Peníze ale nejsou prioritou," prohlásil šikovný forvard.

Z toho, že po něm při výběru talentů sáhl právě Pittsburgh, byl nadšený. "V období před draftem mě kontaktovalo několik klubů. Byl jsem až překvapený, kolik jich bylo. Ale Pittsburgh mezi nimi nebyl. Vím, že velký zájem mělo Buffalo. Tučňáci mě příjemně překvapili. Patří mezi kluby, kterým fandím. Jsem šťastný, že to takhle vyšlo," ujistil Simon.

O Pittsburghu si bude moci dlouhé hodiny povídat se svým nadřízeným Martinem Strakou, jenž zámořskou kariéru právě v tomto celku začal. "Psal jsem si se 'Stračenou' i se 'Špágrem' (asistent trenéra Jaroslav Špaček). Gratulovali mi a zároveň mě přemlouvali, abych ještě rok hrál v Plzni. Stráčovi vděčím za moc. Až se vrátí z dovolené, tak si určitě musíme popovídat. Martin šel za moře v roce 1992. Jako kluk jsem si hledal staré sestřihy. Dobře vím, jak tam řádil s Jágrem a s Lemieuxem," připomněl působení plzeňského generálního manažera v dresu Penguins.

Díky účasti na světovém šampionátu si nakonec v jedné formaci zahrál i s Jaromírem Jágrem. "Nikdy jsem si nemyslel, že to stihnu. Když Jarda vyhrál Stanley Cup s Pittsburghem, tak já jsem ještě ani nebyl na světě. On je prostě z jiné planety," ocenil hrající legendu Simon.

Pittsburgh je jeho oblíbeným týmem, od dětství však fandí z týmů NHL nejvíce Chicagu. Plakát Sidneyho Crosbyho, hvězdy Penguins, tak doma vylepený nemá. "Moc jsem je ani nelepil. Měl jsem jen týmové plakáty Slavie, kde jsem původně hrál. A pak Sparty. Teď mi visí doma plakát Plzně. Doma mám ale tričko Crosbyho, ve kterém občas spím já nebo přítelkyně. To bych si s sebou vzal," uzavřel Simon.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud