4. července 2015 • 13:14

Hradilek byl na Slovensku druhý a Ježek třetí, oba vedou SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kajakář Vavřinec Hradilek navázal na předchozí triumf v Krakově druhým místem v Liptovském Mikuláši a upevnil si vedení ve Světovém poháru. Výbornou sezonu českých vodních slalomářů podtrhl Stanislav Ježek ziskem bronzu mezi kanoisty a rovněž hodnocení seriálu vede.


Česká reprezentace ovládla počtem medailí úvodní závod SP před dvěma týdny doma v Praze-Troji i minulý díl v Krakově. Dnes do sbírky přidala další dvě a blízko ke třetí byl kajakář Ondřej Tunka, kterého na čtvrtém místě dělilo od bronzu devět desetin vteřiny.

Hradilek v Liptovském Mikuláši vyhrál páteční kvalifikaci i dnešní semifinále, v poslední jízdě byl rychlejší Francouz Mathieu Biazizzo, a to o dvě a půl sekundy. Český mistr světa z Prahy 2013 však potvrdil skvělou formu a po třetím z pěti dílů SP nadále vede.

Jako nejvýše nasazený závodník jel Hradilek poprvé. "Pocity jsou fantastický, samozřejmě kdyby tam naskočila ještě ta jednička, byla by to úplná pohádka," uvedl po finále kajakář v tiskové zprávě svazu. Všech deset finalistů v K1 projelo trať čistě, před Tunkou skončil ještě Slovinec Peter Kauzer.

Ježek nepovažuje své výsledky v letošní sezoně za automatické, byť je stejně jako Hradilek lídrem Světového poháru. "Já bych strašně rád, kdyby se mi podařilo zase zopakovat ta finálová umístění," uvedl Ježek směrem k dalším závodům v srpnu v Seu a Pau.

"Na další závody se určitě všichni zase připraví, bude to na jiném terénu, takže to bude zase strašně těžké. Jen doufám, že nebude už takový horko jako tady, protože tady to je peklo. Já myslel, že se mi snad kousne pumpa," dodal osmatřicetiletý kanoista, jehož dnes porazili dva domácí Slováci Michal Martikán a Alexander Slafkovský.

Ze tří českých kanoistek dopadla nejlépe šestá Tereza Fišerová. Monika Jančová po padesátisekundové penalizaci uzavřela finálovou desítku a Kateřina Hošková, vítězka závodu SP v Praze, neprojela branku v semifinále. Kanoistky následně vyhrály závod hlídek, čeští kanoisté i kajakáři byli shodně čtvrtí.

V neděli v poledne začne finále kajakářek, následovat bude závod deblkanoí. Z české špičky chybí na Slovensku pouze kajakářka Štěpánka Hilgertová, jež doléčuje bolavé rameno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud