4. července 2015 • 13:19

Dukla zásluhou hattricku Marka Hanouska porazila Celtic 5:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté pražské Dukly si připsali v letní přípravě na novou sezonu cenný skalp. Ve Skotsku dnes porazili tamního ligového mistra slavný Celtic Glasgow v přestřelce 5:3, o což se nejvíce zasloužil záložník Marek Hanousek, který zaznamenal hattrick.


Dukla potvrdila výbornou aktuální formu a vyhrála i pátý zápas letní přípravy. Hlavní hvězdou zápasu byl Marek Hanousek, který dal dvě branky v první půli a po změně stran zkompletoval z penalty hattrick. Mohl skórovat dokonce čtyřikrát, ale těsně po druhém zásahu mu zkazilo radost břevno.

Slavný skotský celek po celý zápas jen dotahoval. V první půli dvakrát srovnal ztrátu, ale na třetí vedoucí gól Dukly už nedokázal zareagovat. Jakub Mareš zvýšil hlavičkou na 4:2, pak sice snížil Van Dijk, ovšem poslední slovo měl střídající Přikryl.

Dukla už před rokem remizovala v přípravě se Celticem 0:0. "Dnes se na nás pozitivně projevilo to, že jsme s nimi hráli už loni a ten respekt z velkého jména nebyl skoro vůbec patrný. Hráči se na to těšili, věřili si a hráli s chutí. V kombinaci jsme byli daleko silnější než domácí," řekl pro klubový web kouč Dukly Luboš Kozel.

"Kdyby mi někdo řekl před utkáním, že vstřelíme pět branek, vysmál bych se mu. Musím ale říct, že jsme opět podali dobrý výkon hlavně směrem dopředu, protože kromě pěti branek jsme měli ještě minimálně dvě další gólové šance. Myslím, že vítězství není náhodné a je zasloužené," dodal.

Nečekanou výhru si připsali i Bohemians 1905. "Klokanům" se v předchozím průběhu přípravy výsledkově nedařilo, dnes ale zvítězili v Německu nad Norimberkem 1:0. O výhře proti celku z druhé bundesligy rozhodl v 76. minutě Patrick Schick. Norimberk vedl do utkání jako kapitán bývalý český reprezentant Jan Polák.

Naopak Liberci duel s celkem z druhé bundesligy nevyšel. Slovan, který čeká kvalifikace Evropské ligy, podlehl Lipsku jasně 0:3. Další pohárový účastník Jablonec pak remizoval rovněž s německým druholigovým FSV Frankfurt 2:2. Stoper Beneš a Bosnaň Crnkič v první půli v rozmezí několika desítek sekund otočili skóre, ale soupeř po pauze srovnal.

Mladá Boleslav, která se chystá na 2. předkolo Evropské ligy, rozdrtila šestý tým uplynulého ročníku rakouské ligy Ried 5:0. Hattrickem se blýskl navrátilec z Plzně útočník Jan Chramosta, Milan Baroš tentokrát nehrál.

Teplice v Modré u Děčína remizovaly s německou třetiligovou Saskou Kamenicí. Soupeře poslal v 16. minutě do vedení bývalý hráč Severočechů útočník Martin Fenin, už za dvě minuty ale srovnal Tomáš Vondrášek. Nerozhodně hrálo také Brno, které s druholigovým Táborskem sice otočilo skóre, ale jihočeský celek si gólem v závěru zajistil remízu 2:2.

Ostravě výsledkově hrubě nevyšel zápas proti Senici. Pátý celek uplynulé sezony slovenské ligy rozstřílel Baník vysoko 5:0, za vítězný celek se jednou trefil i český ofenzivní záložník Jan Kalabiška.

Souboj se slovenským celkem se nepodařil ani Slovácku. Tým z Uherského Hradiště podlehl 0:3 úřadujícímu šampionovi Trenčínu, který se chystá na kvalifikaci Ligy mistrů.

Špatnou formu v přípravě potvrdila Jihlava, která na turnaji v Žirovnici podlehla druholigovým Českým Budějovicím 4:5. Neuspěla ani v souboji o třetí místo, v němž prohrála 1:2 s nováčkem nejvyšší soutěže Zlínem. Ten předtím nestačil na druholigové Znojmo, které turnaj vyhrálo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud