5. července 2015 • 16:11

Kulhavý vyhrál SP bikerů v Lenzerheide, Cink byl třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biker Jaroslav Kulhavý vyhrál v Lenzerheide závod Světového poháru a i potřetí letos stanul na stupních vítězů. Český úspěch korunoval na bronzové pozici Ondřej Cink a poprvé se tak dva čeští cyklisté sešli na stupních vítězů v seriálu cross country horských kol.


Mezi Kulhavého a Cinka se vklínil domácí Nino Schurter, který i do třetice letos skončil druhý. Souboj s Kulhavým na špici prohrál ve chvíli, kdy zhruba tři kola před cílem musel při defektu do depa vyměnit kolo.

"Od té chvíle jsem si už jel svým tempem. Nebylo to ale snadné, bylo vedro, na trati kořeny. Ale se svým výkonem jsem moc spokojený," řekl třicetiletý Kulhavý, olympijský vítěz, bývalý mistr světa i celkový vítěz Světového poháru z roku 2011.

Ze tří letošních závodů má na kontě druhé vítězství, protože triumfoval i v květnu v Novém Městě na Moravě. Pak byl v Albstadtu třetí. V dalším dílu SP proto pojede za měsíc v kanadském Mont-Sainte-Anne s jedničkou. Před druhým Schurterem vede po devátém vítězství ve Světovém poháru o 60 bodů.

Cink se dočkal druhého pódia v kariéře, před dvěma lety byl druhý v Andoře. V pořadí SP se vyhoupl na sedmé místo. Pro nejlepší výkon v sezoně si dojel i devatenáctý Jan Škarnitzl.

Závodu žen ve výhni v Lenzerheide dominovala dvaačtyřicetiletá norská hvězda Gunn Rita Dahleová-Flesjaaová a oslavila už 29. vítězství v SP. Nejlepší ze tří Češek Karla Štěpánová se poprvé dostala do třicítky, dojela osmadvacátá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud