6. července 2015 • 15:26

Řecko prý letos neopustí eurozónu, uvedla sázková kancelář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Řecko v letošním roce neopustí eurozónu, pravděpodobnost, že si Britové v referendu odhlasují vystoupení z Evropské unie, se ale zvýšila. Vyplývá to alespoň z dnešních kurzů britské sázkové společnosti Ladbrokes, které byly zveřejněny po nedělním řeckém referendu.


Na udržení eura v Řecku v letošním roce vypsali bookmakeři kurz 1,4:1, zatímco kurz sázek na odchod Británie z Evropské unie klesl na 3:1 z 3,5:1, sdělila sázková kancelář.

"Trhy sázek favorizují variantu, že nejméně do konce roku zůstane jeho členství v eurozóně nenarušené," uvedl mluvčí Ladbrokes Alex Donohue na adresu Řecka. "Při pohledu na dlouhodobější důsledky výsledku hlasování jsme dnes ráno u sázkařů zaznamenali zvýšení podpory Brexitu," dodal s odkazem na případný odchod Británie z EU.

Celkem 61,31 procenta voličů v Řecku odmítlo v nedělním referendu podmínky, které jim v červnu v rámci nové dohody o finanční pomoci pro tuto zadluženou zemi předložila eurozóna. Řecký ministr financí dnes ráno oznámil, že odstupuje z funkce, aby usnadnil premiérovi Alexisi Tsiprasovi vyjednání nové dohody s věřiteli.

tes rv hej

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud