7. července 2015 • 12:15

Synek si chce v Lucernu spravit náladu a dostat se na pódium

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Závod, který má ukázat, zda se mu nevydařila příprava na sezonu, nebo jen špatně vyladil formu, čeká o víkendu skifaře Ondřeje Synka. Trojnásobnému světovému šampionovi se nepovedlo mistrovství Evropy ani druhý díl Světového poháru, nyní se chystá na finále seriálu v Lucernu, které pro něj bude generálkou na mistrovství světa ve francouzském Aiguebelette.


"Po Varese (druhém závodě SP) jsem spíš trochu víc odpočíval. Zaměřil jsem se na kratší, ale intenzivnější tréninky. Uvidíme, zda to bude stačit, abych se zlepšil," uvedl Synek pro web Českého veslařského svazu po víkendovém mistrovství republiky v Račicích, kde získal další domácí titul.

Za jeho nezdary v sezoně prý možná byl fakt, že v zimě trénoval moc. "Pořád jsme něco zkoušeli dohánět, až to možná bylo moc. Právě v Lucernu s trenérem Milanem Dolečkem poznáme, jestli to bylo tím, že jsem byl málo odpočinutý, nebo naopak, že mám letos málo natrénováno," uvedl dvaatřicetiletý skifař.

Závod v Lucernu je pro všechny veslaře důležitý. Účastní se jej vždy všechny hvězdy, v Synkově disciplíně bude chybět jen Kubánec Ángel Fournier Rodríguez. Dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her si ve Švýcarsku chce spravit náladu.

"Rozhodně bych chtěl být na pódiu. Už proto, že se mi to nepodařilo ve Varese, ale hlavně proto, abych na tom před mistrovstvím světa byl psychicky o něco líp než teď. Tím nechci říct, že jsem na tom psychicky špatně, ale určitě může být líp," uvedl Synek, který bude na MS stejně jako další veslaři bojovat i o postup na olympiádu v Riu de Janeiro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud