7. července 2015 • 14:10

Ginobili odehraje za San Antonio ještě jednu sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Populární Argentinec Manu Ginobili se rozhodl odehrát ještě jednu sezonu v NBA. Basketbaloví fanoušci se tak opět mohou těšit na kompletní trio dlouhodobých lídrů San Antonia, které spolu s ním tvoří Tim Duncan a Tony Parker.


Brzy osmatřicetiletý Ginobili oznámil své rozhodnutí na Twitteru. Dodržel předešlá slova o tom, že ho může ovlivnit, co řekne Duncan. Ten ve čtvrtek uvedl, že se hodlá na palubovku vrátit.

Pro Ginobiliho půjde již o čtrnáctou sezonu v nejlepší basketbalové lize světa. Všechny odehrál - stejně jako Duncan a Parker - právě za Spurs. V jejich dresu dosáhl čtyřikrát na titul (2003, 2005, 2007 a 2014).

Celá trojice je pohromadě už od začátku sezony 2002/03, ale hrozilo, že její éra skončí. Poté, co se museli obhájci titulu rozloučit s letošními boji play off hned v prvním kole po těsně porážce s Los Angeles Clippers 3:4 na zápasy, Ginobili připustil, že zvažuje odchod do basketbalového důchodu.

Místo toho se dá očekávat, že Spurs budou opět patřit k nejlepším celkům ligy, k čemuž jim má dopomoci i sobotní dohoda se skvělým střelcem LaMarcusem Aldridgem na čtyřleté smlouvě v hodnotě 80 milionů dolarů. Aldridge hrál dosud za Portland, kde mu vypršela smlouva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud