27. července 2015 • 20:51

Můžeme být pro Plzeň nebezpeční, varuje trenér Jokanovič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli v Izraeli před soubojem 3. předkola fotbalové Ligy mistrů mírně favorizují českého šampiona Plzeň, trenér Maccabi Tel Aviv Slaviša Jokanovič věří, že jeho svěřenci budou pro Viktorii těžkým soustem. Spoléhá na to, že postup vystřílí kapitán Eran Zahavi, který dal v posledních dvou sezonách dohromady 57 branek.


"Eran je pro nás velmi důležitý a je potěšením pracovat s tak kvalitním hráčem. Hraje se jedenáct na jedenáct, věřím však, že Eran nám hodně pomůže," řekl trenér Jokanovič na dnešní tiskové konferenci.

Z Plzně má sice respekt, ale věří v postup. "Viktoria je velmi silný tým, respektujeme ji, ale respektovat musíme i sami sebe. A já vím, že můžeme být pro Plzeň velmi nebezpečný tým," uvedl Jokanovič.

Klíčem k úspěchu Maccabi je domácí prostředí na stadionu Bloomfield, kde izraelský šampion prohrál z posledních 57 utkání jediné, v závěru minulé sezony, kdy už měl jistý titul. "Je tu hodně hlasité prostředí, které nám pomáhá. A věřím, že nám pomůže znovu," řekl Jokanovič. "Naše předchozí dva zápasy nebyly ideální, máme hodně co zlepšovat, ale jsem si jistý, že zítra předvedeme svou lepší tvář a uhrajeme dobrý výsledek," dodal.

Respekt k Plzni má také kanonýr Zahavi. "Vím, že Plzeň dokázala vyhrát domácí titul třikrát během pěti let. Dvakrát přitom postoupila do základní skupiny Ligy mistrů. Když klub vyhraje tolik domácích titulů v tak krátkém čase, je těžké nevědět, kde se ve fotbalové Evropě nachází. Pokud má nějaký tým stabilně v reprezentacích pět nebo šest hráčů, už to něco znamená," ukázal přehled izraelský útočník.

Mezi oběma týmy prý vidí velkou podobnost. "Oba kluby mají podobně velké stadiony a také podobně skvělé fanoušky. V odvetě očekávám skvělou atmosféru, stejně jako to může čekat Plzeň v Tel Avivu," řekl Zahavi.

Šance obou týmů jsou podle něj proto vyrovnané. "Každý zápas začíná za stavu 0:0, a proto si myslím, že naše šance vyhrát je padesát procent. Plzeň je silné mužstvo, ale věřím, že my budeme mít více štěstí," dodal.

Gól dává téměř v každém utkání, a tak doufá, že si nějaký nechal i na Plzeň. "Mým tajemstvím je častá střelba na branku a víra, že brankář nedokáže všechny míče chytit. Není to až tak moje tajemství, jako spíš společná práce. Podpora spoluhráčů mi pomáhá ke gólům víc než cokoliv jiného. Bez nich by nešlo dávat góly," uvedl osmadvacetiletý kanonýr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud