28. července 2015 • 12:25

Hraje se to na góly, řekl k dobře vyhlížející skladbě týmu Bednář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jaroslav Bednář se pomalu zabydluje na nové adrese a podoba současného kádru Hradce Králové, jemuž se upsal, se mu hodně zamlouvá. Dobře však ví, že jednotlivci ještě nejsou zárukou úspěšné sezony. Sám se těší, že co nejvíce přispěje k tomu, aby povedená opravdu byla.


"Hraje se to na góly," řekl s úsměvem v rozhovoru s ČTK a deníkem Sport při otázce na sílu týmu a jeho dobře vyhlížející složení. "Ale doufejme, že to tak opravdu je a bude. I proto jsem do Hradce šel. Měl jsem úplně stejnou vidinu. Doufejme, že to tak bude, udělá se dobrá parta a něco se uhraje," uvedl Bednář.

Na východě Čech na něj budou - stejně jako naposledy ve Slavii - hodně spoléhat, což osmatřicetiletému rodákovi z Prahy vyhovuje. "Mě by ani nebavilo hrát někde, kde se hraje moc v klidu. Mám rád tu výzvu, což dneska pro mě působení v Hradci zase je. Může to být klidně poslední sezona. Vím, že to mužstvo je kvalitní a že se ode mě budou očekávat body. O to více mě to táhne dopředu a těším se na to," prohlásil Bednář.

Hodně se očekává i od Briana Ihnacaka a Adama Courchainea. "Samozřejmě znám to jméno díky jeho taťkovi," řekl na Ihnacakovu adresu. Courchainea neznal vůbec. "Uvidíme, jak to bude na ledě. A jak ta sezona bude vůbec probíhat, zda budeme hrát třeba spolu, zatím vůbec nevím. Jsou tu však kvalitní hráči a doufejme, že se to stmelí," řekl Bednář.

Již dříve se párkrát zmínil, že ho možná čeká poslední sezona. "Jak člověk stárne, tak se mu toho v hlavě honí hodně a zase jsem o pár let starší, než když jsem se třeba do extraligy vracel. Člověk už vidí, že tělo vypovídá službu a zdraví už není takové. Ale uvidíme, třeba sezona bude natolik dobrá, že vše půjde dál. Moc bych si to přál, ale to všechno teprve uvidíme," uvedl Bednář.

Kromě zdraví je pro něho zásadní úroveň hry, které je schopen. "Když uvidím, že na to nemám, tak co bych tu dělal a vařil z vody? Člověk musí být soudný," zdůraznil Bednář.

Přiznal, že letní příprava bolí čím dál víc. "To je jedna z dalších věcí. Dá to přemlouvání honit se s těmi mladými, ale letos to bylo super, že jsem měl možnost trénovat s mladými kluky. Měl jsem motivaci s nimi trošku soupeřit, i když třeba v rychlosti člověk nemá šanci. Ale člověk alespoň na tu chvilinku zase omládne, i když věku samozřejmě neporučíš."

Těší se i na prostředí královéhradeckého zimního stadionu. "Mně se tu vždy hrálo výborně, i když co si pamatuji, tak jsme tu vyhráli snad jen jednou. Ale určitě příjemný zimák. Dobrý kotel. Mohlo by se tu hrát parádně. Hlavně vyhrávat, pak se hraje dobře všude," pousmál se Bednář.

Řeší ještě otázku, zda bude dojíždět. "Teď už to bude dennodenní a při dojíždění se ten čas v autě načte. Pak to bere hodiny spánku, kdy už by člověk po zápase radši padnul do postele. Ještě se uvidí, jestli budu dojíždět, nebo tady budu přespávat," přemítal Bednář.

S klubovým šéfem Miroslavem Schönem našel brzy společnou řeč. Na téma lovu. "Bavili jsme se o tom a jednou jsem už za ním byl - podepsat smlouvu. Má moc pěkný revír, krásně zazvěřený. Mám i nějaké přislíbení, že když se bude dařit, tak k němu mohu jezdit lovit. To je nevídaná motivace. Toho volného času i s ohledem na rodinu moc není, ale doufám, že se tam také podívám," řekl Bednář.

Jelena za hattrick ale slíbeného nemá. "Ty tam pan Schön nemá, ale má tam krásný daňky. Taky prasata, což je zase moje disciplína," hlásil Bednář. Jen se obává, aby se vše neobrátilo jednoho dne proti němu. "Byl jsem se podívat v jeho muzeu, co má vystavené trofeje. Má tam krásné preparace, moc pěkně udělaný. A jen jsem se ho ptal na to volné místo, co tam má připravené. Tak snad nedostanu podložku a nebudu tam já, kdyby se nedařilo," uvedl s nadsázkou Bednář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud