28. července 2015 • 16:54

Čech je na vrcholu. V Arsenalu se může ještě lepšit, chválí Wenger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Arséna Wengera se reprezentační brankář Petr Čech může v Arsenalu ještě zlepšit. Třiatřicetiletý fotbalista prý má po nedávném příchodu z konkurenční Chelsea touhu ukázat své kvality a být minimálně další čtyři roky na vrcholu kariéry.



" Petr Čech je už teď špičkový, ale nikdy nelze popřít, že se můžete ještě zlepšit," řekl Wenger na dnešní tiskové konferenci. "Je ve fázi kariéry, mezi 33. a 37. rokem, kdy brankář může být na vrcholu. A on má touhu tam být," přidal francouzský kouč.

Čech zatím za Arsenal nastoupil do dvou finálových zápasů přípravných turnajů. Proti Evertonu (3:1) i Wolfsburgu (1:0) se radoval z vítězství a poháru. V neděli může získat s londýnským klubem i první soutěžní trofej. V anglickém Superpoháru se zkušený gólman hned postaví proti bývalým spoluhráčům z Chelsea, kde působil jedenáct let.

Wenger cítí, že Čech bude velkou posilou "Kanonýrů" i díky svému přístupu a motivaci. "Dokud budete mít správný přístup, vždycky se můžete v životě zlepšovat. Nemyslím si, že je to otázka jiných tréninkových metod. Je na něm, aby se fyzicky udržel na výši, a se svými zkušenostmi se bude nadále zlepšovat," dodal Wenger.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud