28. července 2015 • 22:03

Hvězdný Brady neuspěl s odvoláním proti trestu v aféře NFL s míči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hvězdný hráč amerického fotbalu Tom Brady neuspěl u vedení NFL s odvoláním proti zákazu startu ve čtyřech zápasech za podíl na aféře s podhuštěnými míči. Komisionář soutěže Roger Goodell dnes oznámil, že v květnu udělený trest pro quarterbacka týmu New England Patriots ponechává v platnosti.


Kauza, v zámoří nazývaná "Deflategate", se týká semifinálového utkání proti Inianapolis, v němž si pozdější vítězové Patriots pomohli záměrně podhuštěnými míči. Ty umožňují lepší úchop a chytání. Patriots zvítězili nad Colts 45:7, v Super Bowlu pak triumfovali nad Seattlem 28:24.

Brady účast na podvodu popřel, podle vyšetřovatele Teda Wellse, jehož si NFL najala, však musel rozehrávač o podhuštěných míčích vědět.

Komisionář soutěže Goodell dnes navíc oznámil, že Brady nechal těsně před schůzkou s vyšetřovatelem Wellsem zničit svůj mobilní telefon. "Udělal to, ačkoli věděl, že si vyšetřovatelé vyžádali přístup k textovým zprávám a dalším elektronickým informacím, jež byly uloženy v jeho telefonu," řekl Goodell.

"Během čtyř měsíců, co ten telefon používal, si Brady vyměnil téměř 10.000 textových zpráv, které nyní z tohoto zařízení nemohou být vytaženy," uvedl komisionář NFL. Dodal, že tyto SMS zprávy byly klíčové pro Wellsovo vyšetřování, protože mohly ukázat detaily Bradyho konverzace s týmovými kustody, kteří se na podhuštění míčů podíleli.

Právníci čtyřnásobného vítěze Super Bowlu a dvojnásobného nejlepšího hráče ligy už dříve uvedli, že případ poženou až k federálnímu soudu.

Kromě sedmatřicetiletého Bradyho byl potrestán také klub New England, jenž dostal pokutu milion dolarů a přišel o právo volby v prvním kole draftu v příštím roce a ve čtvrtém kole v roce 2017. Patriots se neodvolávali.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud