28. července 2015 • 22:12

Ščasný byl rád, že změny v sestavě Spartě pomohly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jak slíbil, tak udělal, a vyplatilo se. Trenér fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný se po nepovedené ligové premiéře v Jihlavě rozhodl ke změnám v sestavě a návrat Costy do základu i nasazení Kehindeho Fataie v útoku přispěl v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů k remíze 2:2 na hřišti favorizovaného CSKA Moskva. Letenský celek se tak před odvetou v Praze dostal do mírné výhody.


"Když vezmu zápas celkově, tak nám změny vyšly. Costa to odehrál suverénně, Fataie jsme nasadili, protože jsme chtěli mít vepředu rychlost, a Frýdek hrál na pravé straně výborně," řekl Ščasný. "Ale beru to s nadhledem, protože víte, jak to chodí. V Jihlavě jsem poslal na hřiště Litsingiho, a kdyby dal gól, tak by všichni říkali, jak to bylo skvělé. Jenže on ho nedal a říká se: 'Litsingi nemá na ligu'," dodal.

Sparta s CSKA dvakrát prohrávala, pokaždé ale dokázala rychle vyrovnat. Nejprve odpověděl Fatai na úvodní branku Dzagojeva a poté Krejčí na zásah Tošiče. Gólman Bičík navíc za stavu 1:1 zlikvidoval penaltu. "Mohli jsme prohrát i vyhrát. Měli jsme několik šancí, které jsme mohli řešit líp, ale to je fotbal," uvedl Ščasný.

S remízou byl přesto spokojený, ale i když to pro Spartu znamená, že může příští týden kromě výhry uhrát k postupu i remízy 0:0 a 1:1, tak odmítl, že by Pražané měli výhodu. "Je to pořád naprosto otevřené. Už jsem to jednou zažil, když jsme vyhráli v Kyjevě a doma pak vypadli po penaltách," připomněl předkolo Ligy mistrů ze sezony 1998/1999.

"Jestli chceme postoupit, musíme zase podat mimořádný výkon," dodal. "Dneska jsme uhráli poměrně slušný výsledek do odvety a doma musíme udělat všechno pro to, abychom to zvládli," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud