29. července 2015 • 07:29

Procházkovi ke gólovým přihrávkám pomohly nové kopačky od Hubníka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jako stopera by Václava Procházku mělo těšit hlavně to, že až na jedinou chybu fungovala obrana Plzně v duelu s Maccabi Tel Aviv velmi dobře. Jenže on navíc k důležité výhře 2:1 přispěl asistencemi na oba góly Viktorie. Pomohly mu k tomu nové kopačky, které dostal od spoluhráče Romana Hubníka.


"Zdědil jsem je po Romanovi a dlouho jsem je nemohl rozšlápnout. Ani přípravu jsem v nich nehrál. Teď po pár trénincích jsem je vzal poprvé na nohu a hned dvě přihrávky," řekl Procházka novinářům. "Většinou, když jsem kopačky vyměnil, tak jsem dával gól. Tak alespoň ty dvě přihrávky. Teď budou hrát, než jejich kouzlo přestane fungovat," dodal.

Síla Maccabi je především v útoku, proto se hráči Plzně tentokrát soustředili hlavně na pevnou defenzivu. "V první půli jsme je nepustili téměř do žádné šance. My naopak dva góly dali a zápas se vyvíjel velmi dobře. Ve druhé půli soupeř ale předvedl svoji kvalitu. Dostával se nám do příležitostí a inkasovaný gól nás mrzí. Ale mohlo to dopadnout i hůř. S výsledkem musíme být spokojení," konstatoval.

Při prvním gólu zůstal po standardní situaci na křídle, odkud našel centrem Aidina Mahmutoviče. "Soupeř ještě nebyl postavený, mávnul jsem si, že tam jsem. Klíč k úspěchu byl, že jsem dostal rychlou přihrávku. Obránce už mě nerozhodil, dal jsem si před něj tělo a pak jsem dal míč Aidinovi," popsal první gólovou akci.

Krátce na to poslal do ideální pozice Milana Petrželu. "Měl jsem balon u nohy a všimnul jsem si, že Milan jde z lajny na prostředek. Zkusil jsem mu to dát za stopery, spadlo mu to rovnou na nohu a super zakončil," pochválil Procházka spoluhráče.

Po inkasovaném gólu si v poslední desetiminutovce hráči Maccabi vynucovali tlak, ale Plzeň odolala i díky svým zkušenostem z těžkých mezinárodních zápasů. "Stoprocentně nám to pomohlo. Už v přípravě jsme hráli těžké zápasy. I když výsledky nebyly takové, tak jsme si to osahali. Mohli jsme to zužitkovat. Byly tam fáze, že i pod tlakem jsme se dostávali do přechodů a zajímavých příležitostí," řekl Procházka.

Podle něj se na týmu ani neprojevilo to, že od loňského vyřazení s Ploještí hrála Plzeň v pohárech po 12 měsících. "Abych řekl pravdu, tak jsem nevnímal, že to bylo tak dlouho. Hodně jsme se těšili, protože vzpomínky z evropských pohárů trošičku vyprchaly. Na tempo jsme si ale rychle zvykli. Zužitkovali jsme zkušenosti," dodal.

Ocenil i tah trenéra Miroslava Koubka, který do sestavy zařadil brejkové hráče Mahmutoviče a Petrželu, kteří dali góly. "Byl to dobrý taktický záměr, protože jsme věděli, že soupeř je vzadu trochu pomalejší a můžeme si pomoci jednodušším balonem za obranu, což zafungovalo. Možná jsme to někdy mohli vyřešit ještě líp," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud