29. července 2015 • 18:59

Pavelka v roce 2012 o duely s Hapoelem přišel, teď povede Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberecký záložník David Pavelka na podzim 2012 ještě v dresu Sparty s Kirjatem Šmona nehrál kvůli zranění, ve čtvrtečním úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy ale už proti izraelskému soupeři vyběhne jako kapitán Liberce. Podle čtyřiadvacetiletého fotbalisty bude úvodní domácí duel klíčový, protože Hapoel je v Izraeli hodně silný.


"O zápas jsem přišel, protože jsem měl naštípnutou nebo ulomenou kyčel, takže jsem to sledoval v televizi. Už tenkrát ukázali, že v Evropě byli po právu a do té skupiny se dostali, protože hráli zajímavý, kombinační fotbal," řekl Pavelka na dnešní tiskové konferenci.

Sparta ve skupině Evropské ligy v Praze na Letné zvítězila 3:1, v odvetě však jen remizovala 1:1. "Tehdy jsme domácí utkání zvládli celkem v klidu, ale venku to bylo trošku složitější. Myslím, že nás může čekat něco podobného. Jestli chceme pomýšlet na úspěch, tak musíme vyžít hlavně domácího prostředí," uvedl Pavelka.

"Podmínky v Izraeli jsou trošku odlišné a náročnější, ať už počasí nebo cestování. Takže ten první zápas bude hrozně důležitý a není možnost na žádnou opravu. Bude to ostrý start," přidal středopolař Slovanu.

Soupeře konzultoval i s bývalým libereckým spoluhráčem Přemyslem Kovářem, který chytá za Haifu. "Říkal, že jsou trošku v podobné fázi jako my. To znamená přestavba kádru a je tam hodně nových hráčů. Doufám, že budou mít trošku problémy se sehraností. Co si pamatuji ty zápasy se Spartou, tak hlavně doma byli hodně nepříjemní," uvedl Pavelka.

Severočeši před rokem ve stejné fázi soutěže vypadli s rumunskou Astrou Giurgiu po porážkách 0:3 venku a 2:3 doma. "Ten soupeř byl hodně nečitelný a letos je to stejné. Nesmí zůstat jen u slov, která jsme měli před Astrou, a opravdu začít od první minuty. Tam nám utekl začátek a už se to blbě dohánělo. Takže opravdu nepodcenit žádnou situaci, to je jediná cesta," prohlásil sparťanský odchovanec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud