29. července 2015 • 20:48

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Jablonec - Kodaň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po úvodním zápase 3. předkola fotbalové Evropské ligy FK Jablonec - FC Kodaň (0:1):


Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Jsme zklamaní. Se silným soupeřem jsme dokázali odehrát velmi dobrou partii, bohužel v prvním poločase jsme na rozdíl od duelu v Příbrami nebyli produktivní. Měli jsme čtyři pět možností, kdy jsme mohli vstřelit gól. Soupeř neměl téměř nic. Bohužel v druhém poločase se ojedinělou nádhernou střelou dostal do vedení. Zareagovali jsme dvojnásobným střídáním, věřili jsme, že bychom mohli aspoň vyrovnat. Bohužel pak došlo ke zkratu Standy. Kdybych mu viděl do hlavy... Byl natěšený, jestli přemotivovaný, to nevím. Jednoznačně je to chyba, ať to bylo z jakéhokoliv důvodu. Takovému zkušenému hráči by se to stávat nemělo. Přitom vypadá, že by kuřeti neublížil. Nabádáme, aby hráči byli důrazní, ale tenhle zákrok neodhadl. Ještě jsem s ním nemluvil, chci slyšet jeho názor, ale bez trestu to nebude. V deseti to potom bylo složitější, soupeř si to pohlídal. Je to poločas, druhý zápas se hraje na půdě Kodaně, kde to bude asi ještě těžší. Ale věřím, že jsme schopni tam vstřelit gól. Zabojujeme, pokusíme se to ještě zvrátit."

Stanislav Tecl (útočník Jablonce): "Byl tam nějaký odražený balon, já jsem určitě nechtěl faulovat. Chtěl jsem hráče zablokovat, aby to nebyl dlouhý nákop. Bohužel jsem ho trefil přímo na nohu, takže to vypadalo jako brutální faul, který jsem chtěl udělat, ale tak to nebylo. Chtěl jsem hrát balon, ale bohužel svou hloupostí jsem nás připravil o ten největší tlak v závěru. Nebyl to zkrat, že bych se chtěl za něco mstít, to vůbec. Samozřejmě jsem tušil, co asi bude následovat. Ještě jsem to neviděl ze záznamu, ale asi to vypadalo hrůzostrašně. Bohužel moje chyba."

Filip Novák (obránce Jablonce): "Myslím, že to dneska nebyl jejich den, že se jim tolik nedařilo. Neměli ani gólovou šanci, nějaký závar nebo přečíslení a stejně vyhráli. To je na tom to nejhorší. Myslím, že jsme byli lepší, ale na to se nehraje, hraje se na góly. Ambice jsou ale pořád stejné, chceme postoupit. Nic nevzdáváme, je to pořád jen 0:1. To pro nás není nic. Myslím, že když podáme v Kodani ještě lepší výkon nebo aspoň takový jako dnes, můžeme ještě určitě uspět. Věřím tomu. Máme na ně. Vyzkoušeli jsme si to na turnaji v Portugalsku, kde jsme vyhráli 2:0. Do odvety jedeme vyhrát."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud