29. července 2015 • 21:29

Africká stáj MTN, která zaujala na Tour, je bez sponzora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Navzdory dobrému dojmu, který udělala při svém nedávném debutu na Tour de France, se ocitla jihoafrická cyklistická stáj MTN-Qhubeka bez titulárního sponzora. Telekomunikační společnost MTN dnes oznámila, že se sponzorováním týmu po osmi letech skončí.


Tým MTN startoval na Tour díky pozvánce od pořadatelů a postaral se hned o několik zápisů do historie. Byla to první africká stáj na Tour v moderní éře a v její sestavě startovali poprvé na "Staré dámě" dva Eritrejci.

Jeden z nich, Daniel Teklehaimanot, navíc oblékl jako první Afričan v historii puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře a povedené vystoupení korunoval Brit Stephen Cummings etapovým vítězstvím, rovněž premiérovým pro africký tým. V celkové klasifikaci patřilo stáji výborné páté místo.

"Tým odvedl na Tour skvělou práci a na výkony jezdců jsme velmi pyšní. Naše partnerství opsalo úplný kruh, a proto týmu přejeme vše nejlepší do budoucna a předáváme štafetu příštímu sponzorovi," řekl jeden ze šéfů MTN Group Chris Maroleng, jenž označil konec sponzoringu za "běžné obchodní rozhodnutí". Společnost do týmu od jeho vzniku v roce 2007 investovala 9,5 milionu dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud