30. července 2015 • 13:10

Atletické MS v Pekingu je po Diackově kritice téměř vyprodané

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Necelé dva týdny poté, co si prezident Mezinárodní atletické federace (IAAF) Lamine Diack postěžoval na špatný prodej lístků před mistrovstvím světa, hlásí Peking téměř vyprodáno. Během srpnového atletického šampionátu 22. až 30. srpna by měl být olympijský stadion "Ptačí hnízdo" na večerní finálové disciplíny zaplněný a příliš prázdných míst údajně nebude ani během dopoledních programů.


Diack 18. července kritizoval práci organizátorů MS v propagaci a reklamě. V té době totiž zbývala na některé finálové bloky až polovina vstupenek.

Situace se však během necelých čtrnácti dnů změnila. "Jsem nadšený z posledních informací, jež naznačují, že na všechny finálové večery bude plný dům a na dopolední program bude stadion plný na 90 procent. Chci poděkovat našim čínským přátelům za úžasnou práci, kterou odvedli v propagaci," uvedl dnes na webu IAAF Diack.

Agentura Reuters připomíná, že organizátoři sportovních akcí v Pekingu v minulosti sváželi autobusy skupiny diváků, kteří měli zaplnit prázdná místa, pokud prodej vstupenek nešel podle plánu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud