30. července 2015 • 21:46

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Liberec - Kirjat Šmona

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy Slovan Liberec - Hapoel Kirjat Šmona (2:1):


Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Mám smíšené pocity. Utkání jsme vyhráli 2:1, jsme v poločase, ale stalo se to, co jsme chtěli ze všeho nejmíň, a to je inkasovat branku. Bohužel jsme ji ještě inkasovali v 89. minutě po chybě ve středu hřiště, kde jsme propadli v hlavičkovém souboji. To nám to trochu kalí, to je drobná kaňka, protože si myslím, že jsme v tom dnešním utkání měli vyhrát výrazněji než 2:1. Celkově jsme utkání měli pod kontrolou celou dobu. Po individuální akci Delarge jsme šli do vedení a o poločase jsme nabádali hráče, abychom hráli ještě aktivněji, že to máme ve svých rukou. Že musíme sice dál hrát bezpečně, ale že potřebujeme přidat další branky. To se nám Shalou povedlo, bohužel jsme inkasovali laciný gól. Nepodali jsme úplně top výkon, jak bychom mohli. Pořád to ale máme ve svých rukách. Pokud se přiblížíme výkonu, který jsme podali v lize s Mladou Boleslaví, popřípadě i z dneška, když se vyvarujeme takových chyb jako v závěru, máme na to, abychom postoupili."

David Pavelka (záložník Liberce): "Ten závěr mrzí hodně, měli jsme to krásně rozehrané. Chyběla nám trošku kvalita v ofenzivě, mohlo to skončit větším rozdílem. Jestli Šmona hrozila, tak jen po našich chybách nebo z brejků. Ten gól je pro ně v pohárové matematice strašně důležitý, ale musíme to zvládnout v odvetě i tak. Na DVD vypadal soupeř zajímavě, ale v reálu to bylo trochu jiné. Ten náš respekt byl trochu větší, než měl být. Jestli přes takového soupeře nepřejdeme, opravdu tam nemáme co dělat. Postup strašně chceme a lehčí cesta do dalšího kola nás ani potkat nemohla."

Tomáš Koubek (brankář Liberce): "Ten inkasovaný gól to trochu zkomplikoval. Myslím, že by ta střela ani nešla na bránu. Tomu hráči to sklouzlo po kopačce a letělo to mimo. Kluci chtěli blokovat střelu, bohužel to tam prošlo mezi lýtky a odrazilo se to do brány. Nicméně si myslím, že jsme byli lepším týmem. Budeme do odvety vstupovat s pokorou, ale víme, že jsme silný tým. Věřím, že tam dáme gól a nakonec to dobře dopadne."

David Hovorka (obránce Liberce): "Hodně nám pomohl gól do kabiny. V druhém poločase jsme si vypracovali nějaké další šance, škoda toho zbytečného gólu v 89. minutě. Dávali jsme si bacha, abychom neudělali zbytečnou chybu, a stejně jsme ji udělali. Myslím, že jsme byli víc na balonu, ale musíme se v odvetě vyvarovat zbytečných chyb."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud