31. července 2015 • 17:09

Ruské fotbalisty povede jeden z dvojice Sluckij, Boroďuk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nástupce Fabia Capella u ruské fotbalové reprezentace vzejde z trenérské dvojice Leonid Sluckij, Alexandr Boroďuk. Ministr sportu Vitalij Mutko dává větší šance Boroďukovi, neboť na rozdíl od kouče CSKA Moskva Sluckého nemá klubové závazky.


"Sluckij a Boroďuk jsou dvěma kouči, mezi nimiž se bude vybírat," řekl agentuře TASS Mutko. "Rozhodneme se v pondělí. Dával bych přednost kouči, který nemá žádné povinnosti v klubu. Po takovém kouči bych chtěl, aby nás dovedl na mistrovství Evropy," dodal muž, jenž se začátkem září podle všeho stane prezidentem Ruského fotbalového svazu, neboť nebude mít při volbě protikandidáta.

Ital Capello byl po sérii špatných výsledků odvolán v polovině července, jeho nástupcem bude domácí odborník. Za velkého favorita byl původně považován Sluckij, nicméně jeho mínusem je působení v CSKA, který aktuálně vede v 3. předkole Ligy mistrů proti pražské Spartě. Boroďuk je v současnosti volný, v minulosti byl u reprezentace asistentem zahraničních trenérů Guuse Hiddinka a Dicka Advocaata.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud