31. července 2015 • 18:07

Abraham po zranění vynechá čtvrtou GP, nepojede v Indianapolis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Karel Abraham se po zranění nohy nepředstaví ani příští týden v Indianapolis a vynechá tak čtvrtý závod mistrovství světa silničních motocyklů za sebou. Jedinému českému jezdci v královské třídě MotoGP nedoporučili start v USA lékaři. Týden nato byl měl Abraham startovat v domácí Velké ceně České republiky v Brně.


"Mrzí mě to, ale lékaři mi start v Indianapolis v podstatě zakázali. Z nohy už mám sice vytahané dráty, ale stále ji ještě musím mít v dlaze. Příští týden mě čeká intenzivní rehabilitace. Kdybych jel do Indy, musel bych ji omezit a stejně bych nebyl stoprocentně připravený. Navíc jakýkoliv pád by představoval velké riziko," uvedl na svém webu Abraham. "Budu se soustředit na rehabilitaci a doufám, že se mi podaří být na Brno připravený," dodal.

Abraham měl pád v závěrečném tréninku červnové Velké ceny Katalánska a musel se podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Kromě Barcelony nemohl startovat ani následně v nizozemském Assenu a německém Sachsenringu. Přišel tak o šanci dosáhnout na své první letošní body.

V týmu AB Motoracing ho příští víkend v Indianapolis nahradí dvaatřicetiletý Španěl Toni Elías, bývalý mistr světa třídy Moto2. "Toni je hodně zkušený jezdec, který nám možná pomůže nasbírat i nějaká data, díky kterým budeme moci motorku v dalších závodech líp naladit," řekl Abraham.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud