1. srpna 2015 • 15:00

Basketbalisté vstoupili do přípravy na ME prohrou 52:70 v Polsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští basketbalisté zahájili přípravu na mistrovství Evropy porážkou 52:70 s domácím Polskem. Nejlepším českým střelcem byl s devíti body Pavel Houška. Odveta se hraje v neděli za zavřenými dveřmi.


Zatímco Češi za sebou měli jen pár tréninků a chyběly jim ještě opory Jan Veselý a Pavel Pumprla, soupeř již byl v kompletním složení včetně pivota z NBA Marcina Gortata či americké posily A.J. Slaughtera.

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga od začátku předváděli dobrou obranu, i když s častými fauly, ale v útoku se jim nedařilo. Nedávali koše z dálky, malá souhra vedla ke zbytečným ztrátám a nedařila se ani souhra rozehrávačů s pivoty.

Naopak Poláci dali celkem osm trojek a díky střelbě z dálky si poradili i s českou zónovou obranou. V úvodu čtvrté čtvrtiny definitivně zlomili odpor Čechů a dovedli zápas k jasné výhře. Předchozí dva vzájemné duely přitom skončily rozdílem jediného koše.

"Je pravda, že nám dneska moc nešla střelba, tak možná v některých částech hry bylo znát, že jsme měli dva týdny kondiční přípravu," řekl křídelní hráč Lukáš Palyza. "Myslím, že jsme nehráli až tak špatně. Výsledek je možná trochu zkreslený. V první půlce jsme se drželi na pěti bodech. Ve druhé půlce jsme měli ještě dobré záblesky. Výsledek o 20 neodpovídá. Je potřeba si to probrat, najít si věci, které nešly, a zlepšit se," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud