1. srpna 2015 • 21:18

Železník nacvičování rohu nebavilo, pak z toho dal gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
O výhře fotbalistů Zlína nad Jihlavou 1:0 rozhodl rohový kop, kteří svěřenci trenéra Bohumila Páníka na tréninku pilně trénovali. Dokonce tak moc, že už je to samotné nebavilo. Dril se však vyplatil a kapitán Lukáš Železník zamířil hlavou přesně.


"Mám za úkol chodit před branku. Nacvičovali jsme to ve čtvrtek asi hodinu a půl, až nás to nebavilo, ale splnilo to účel. Přitom na tréninku jsem se ani netrefil," prohlásil po utkání před novináři Železník, který vstřelil svůj první ligový gól. "I když jsem pokladník, tak mě ten gól bude něco stát," dodal.

Mrzelo ho jen to, že nevyužil další šanci, aby Zlín dohrával více v klidu. "Byla tam ještě jedna tutovka, která mohla rozhodnout zápas, protože za stavu 2:0 už by to bylo o něčem jiném, nemuseli bychom se strachovat až do konce. Brankář ale dobře vyběhl a zmenšil mi úhel," popisoval Železník.

Závěr zápasu už byl pro hráče Zlína hodně těžký, jelikož jim docházely síly. "Změnili jsme rozestavení, šel jsem spíš dozadu, protože už jsem nemohl. Chtěl jsem i střídat, ale trenér stáhnul Tomáše Poznara, kterého chytaly křeče. Už jsem šel na rezervu," přiznal pětadvacetiletý útočník. "V poslední půlhodině jsme se na sebe dívali a říkali jsme si, že nemůžeme, ale nakonec jsme to zvládli," těšilo ho.

Zlín je tak po dvou kolech překvapivě stoprocentní, ještě neinkasoval a dokonce se v neúplné tabulce dostal na první místo. "Je to sen a splnili jsme plán nadstandardně. Teď nás čeká Sparta, což pro mě bude třešnička na dortu, protože si splním sen, zahrát si na Spartě. Jedeme tam se šesti body a může se stát cokoliv," dodal Železník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud