2. srpna 2015 • 11:26

Lukrativní smlouva s Voráčkem podle Sekáče nezamává

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jiří Sekáč považuje lukrativní kontrakt, který podepsal Jakub Voráček s Philadelphií, za zcela zasloužený. Kapitán národního týmu na letošním mistrovství světa má díky smlouvě od sezony 2016/17 do léta 2024 zajištěný pohádkový příjem celkem 66 milionů dolarů (téměř 1,65 miliardy korun). Sekáč je přesvědčený, že Voráček potvrdí jeho oprávněnost a pozici jednoho z nejlépe placených hráčů NHL bez problémů ustojí.


"Dalo se čekat, že něco takového přijde. Po tom, co předváděl minulou sezonu, vlastně ani nic jiného přijít nemohlo," řekl ČTK třiadvacetiletý útočník Anaheimu. S Voráčkem, který je rovněž odchovancem Kladna, ještě nemluvil. "Je v Americe, ale těch gratulací má určitě i tak dost. Uvidím ho v Montrealu, protože tam pojedu také trénovat a tam mu ještě pogratuluju," uvedl Sekáč.

"Byla jen otázka času, kdy mu budou muset dát takovéhle peníze za to, co tam odváděl. Je to opravdu hodně peněz, ale Kuba je pohodář a s takovými věcmi se umí vypořádat," míní Sekáč.

"Dostal se mezi nejlépe placené hráče soutěže, doskočil mezi tu elitu i v tomto směru, což je i docela velký nátlak na něj, ale Kuba se nikdy takovými věcmi nestresoval. Myslím, že to ani teď nebude nijak extra prožívat a bude si hrát to svoje," dodal.

Zatímco Voráček v minulé sezoně táhl Philadelphii a dokonce útočil na vítězství v kanadském bodování základní části, Sekáč o své místo na výsluní teprve bojuje. Ve své první sezoně v NHL se neztratil, ale kromě světlých chvil párkrát okusil i to, jaké to je sledovat spoluhráče z tribuny. Za sebou má i první výměnu, když se ze slavného Montrealu stěhoval do Anaheimu.

Než se vrhl do přípravy, dopřál si dostatek odpočinku. "Myslím, že každému prospěje nějaký čas strávený doma a ani já nejsem výjimkou. Měl jsem přes měsíc pauzu, kdy jsem nedělal vůbec nic, byl jsem s taťkou v Turecku, s kamarády v Chorvatsku a ještě přemýšlím, že bych si někde dal alespoň víkend. Uvidíme podle času. Teď už mám každopádně zase za sebou pár týdnů tréninku a začínáme chodit i na led," řekl Sekáč.

V přípravě se chce zaměřit na to, aby celkově zesílil. "Nikdy jsem neměl problém s bruslením. Loni jsem se hodně soustředil na dynamické věci a hodně běhal, ale NHL je hodně o soubojích, takže chci letos hodně pracovat hlavně na té síle," uvedl účastník loňského mistrovství světa.

Za sebou má už i jeden odehraný zápas. V sobotní charitativní exhibici pomohl k výhře výběru Poldi Kladno nad domácí Českou Lípou. "Párkrát na ledě už jsem byl a ten začátek není nikdy úplně jednoduchý. Ale bylo to v pohodě. A takových exhibicí člověk přes sezonu zrovna moc nemá, takže o to více si ty 'srandamače' potom užije," líčil Sekáč.

V jednom útoku nastoupil s dalším hráčem z NHL Jiřím Tlustým a oba se zjevně dobře bavili. "Je fajn si zahrát takhle s někým, koho přes sezonu potkáváte jako soupeře. O to větší sranda to pak je," řekl Sekáč.

Po výsledku 6:6 vyhráli Středočeši nájezdy 4:2, Sekáč k tomu přispěl parádně proměněným nájezdem, při němž ukázal velmi rychlé ruce. "Nebylo by sice špatné, kdyby to viděli v Anaheimu, jenže tam tohle umí 80 procent kluků," uvedl s úsměvem Sekáč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud