2. srpna 2015 • 20:12

Šural chtěl v Edenu vyhrát, ale nakonec bral i remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Josef Šural v dnešním utkání druhého kola první ligy na Slavii zachránil jako střídající hráč Liberci vyrovnávacím gólem remízu 2:2, s bodem ale spokojený nebyl. Severočeští fotbalisté podle něj domácí tým ve druhém poločase jasně přehrávali a měli si z Edenu odvézt body tři.


"Co dodat. Myslím, že ke třem bodům jsme po přestávce měli blíž," řekl novinářům Šural, který přišel na hřiště až ve druhém poločase, protože se ho trenér rozhodl šetřit před čtvrteční odvetou 3. předkola Evropské ligy proti Kirjatu Šmona. V ní bude Slovan hájit domácí výhru 2:1.

"Máme široký kádr, hrajeme každý třetí den, tak se to trenér rozhodl trochu protočit," vysvětlil Šural, který tak pouze z lavičky sledoval, jak Liberec už po 65 vteřinách zápasu otevřel skóre zápasu. Z vedení se ale hosté dlouho neradovali, protože Slavia v 10. minutě vyrovnal a ve 13. přidala druhou branku.

"Měli jsme skvělý vstup do zápasu a ze standardky ve druhé minutě jsme hned šli do vedení. Ale asi jsme si pak řekli, že to půjde samo," uvedl Šural. "Slavia výborně vstala z mrtvých, protože není snadné takhle brzo dostat gól. Pak přišla jejich skvělá desetiminutovka, ale naštěstí se nám povedlo srovnat."

O vyrovnání se v 55. minutě postaral právě Šural, když ve vápně přetlačil obránce Michala Švece. "Baky (Marek Bakoš) to skvěle strhnul na přední tyč a já tušil, že míč projde, tak jsem do toho šel na dlouhou nohu a špičkou dal míč do brány," popsal branku liberecký záložník.

Nedovoleného zákroku se prý nedopustil. "Sice reklamovali, ale nemyslím, že tam bylo něco za hranou. Tohle lehké držení... To by mohli útočníci vyprávět," prohlásil Šural, kterému dal za pravdu i trenér Slavie Dušan Uhrin mladší: "Švec si stěžoval, že byl faulován, ale podle mě tam nic nebylo."

Liberec tak navázal na výhru 4:2 nad Mladou Boleslaví z úvodního kola a také na vítězství 2:1 z prvního zápasu předkola Evropské ligy s Kirjatem Šmona. Podle Šurala však mohl být vstup do sezony i lepší. "Ve čtvrtek jsme chtěli jiný výsledek, dneska taky. Zatím je to uspokojivé, ale mohlo to být i lepší," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud