3. srpna 2015 • 10:19

Semifinále MS bude bez Čechů, Baumrtová vypadla už v rozplavbě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znakařka Simona Baumrtová nečekaně nepostoupila do semifinále mistrovství světa v Kazani na stometrové trati, z rozplaveb na stovce vypadla také prsařka Petra Chocová. V dnešním odpoledním finálovém bloku nebude mít české plavání žádného zástupce.



O druhý světový rekord na šampionátu se postarala Američanka Katie Ledecká, vítězka nedělní kraulové čtyřstovky, která se už v rozplavbě na 1500 metrů volný způsob blýskla časem 15:27,71 minuty. Vlastní rok staré maximum vylepšila o 65 setin.

Baumrtová má doma nespočet medailí z kontinentálních šampionátů a bronz z MS v krátkém bazénu před třemi lety na stovce, ale v posledních dvou letech se trápí. Po nevydařeném ME loni v Berlíně nemá formu nejspíš ani letos, v dnešních rozplavbách měla dvacátý čas 1:00,91 minuty.

Baumrtová přitom byla jednou z největších českých nadějí na postup do finále MS a obhajovala šesté místo z Barcelony 2013. Za osobním rekordem právě z tohoto závodu zaostala o 1,07 sekundy, k postupu jí chyběly tři desetiny.

"Nebyla jsem tolik nervózní, což mě překvapilo. Během rozplavání mi to plavalo. Jsem zklamaná, takový čas jsem nečekala," řekla Radiožurnálu. Chce si ale spravit náladu v dalších startech. "I velcí mistři dělají chyby. Byl to prokaučovaný závod, ale začínáme od znova, ještě mě čeká oprava na 50 a 200 znak, takže teď s čistým štítem," doplnila Baumrtová na facebooku.

Chocová je ryzí sprinterkou pro padesátku, na stovce časem 1:08,09 zaostala za vlastním český rekordem o 43 setin a obsadila 24. místo. Na to, aby si zaplavala v semifinále, potřebovala být o 51 setin rychlejší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud