3. srpna 2015 • 11:27

Stümpel tvrdí, že se dohodl ve Vítkovicích, klub to popřel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel se podle deníku Šport už dohodl na angažmá ve Vítkovicích a měl by brzy podepsat smlouvu. Třiačtyřicetiletý mistr světa z roku 2002 z Göteborgu, který poslední tři sezony působil v Nitře, by se tak stal v nadcházející sezoně nejstarším hráčem české extraligy. Vítkovice však uzavřenou dohodu popřely.


"Docela mě to rozesmálo. Jednáme s řadou hráčů, to je fakt, ale když jsem si přečetl, že Jozefův přestup k nám je hotovou věcí, přišlo mi to srandovní," reagoval pro iSport.cz vítkovický manažer Petr Husička. Klub na svém twitteru potvrdil, že jednání v minulých týdnech proběhla, ale nic ještě není finálně uzavřeno či rozhodnuto.

Šport cituje Stümpela, že už je na Vítkovice vnitřně naladěný. "Česká extraliga je kvalitní soutěž. Je pravda, že rozhodlo i to, že si zahraju s bývalým spoluhráčem a dobrým kamarádem z týmu NHL Florida Panthers Rosťou Olezsem," řekl.

Stümpel si zahrál v české extralize v sezoně 2004/05, kdy při výluce v NHL působil společně se Žigmundem Pálffym v pražské Slavii. Tehdy si připsal v 59 duelech včetně play off 45 bodů za 17 branek a 28 asistencí. Nyní se vrací jako veterán, který bude po ukončení kariéry čtyřiačtyřicetiletého lídra Litvínova Martina Ručinského v soutěži nejstarší.

V sezoně 2013/14 ovládl Stümpel se 67 body z 54 utkání produktivitu základní části slovenské extraligy, v uplynulém ročníku zaznamenal v 61 duelech včetně play off 68 bodů za 26 tref a 37 přihrávek. V Nitře, kde hrál na začátku kariéry i federální ligu, si ale nesplnil sen o zisku titulu.

"Přiznám se, že jsem byl po této i loňské sezoně hodně zklamaný. Kdo ví, jestli se ještě někdy sejde v Nitře takové mužstvo, jaké jsme v uplynulé sezoně měli. Nepostup do finále je neúspěch. Každý na tom měl podíl viny, včetně trenéra Antonína Stavjani při koučingu. To si musí všichni přiznat," řekl Stümpel.

Vítkovice zvolil i přesto, že bude většinu času bez manželky Martiny a tří dětí, které budou chodit do školy v Trnavě. "To hokej přináší, ale Vítkovice zase nejsou tak daleko. Mám pořád chuť pokračovat ve vrcholovém hokeji a věřím, že mě v tom rodina podpoří," dodal Stümpel.

V NHL sehrál za Boston, Los Angeles a Floridu celkem 957 utkání a nasbíral 677 bodů za 196 gólů a 481 přihrávek. V 55 utkáních play off přidal šest přesných zásahů a 24 asistencí. Během kariéry působil také v Kolíně nad Rýnem, Slovanu Bratislava, Kärpätu Oulu a v KHL v Barysu Astana, Dinamu Minsk a Spartaku Moskva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud