3. srpna 2015 • 12:57

Volejbalistky Prostějova začaly v omezeném počtu přípravu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky Prostějova dnes zahájily v omezeném počtu bez čtyř reprezentantek přípravu na novou sezonu. Kouč sedminásobných českých mistryň Miroslav Čada postrádá německou nahrávačku Kathleen Weissovou, nizozemskou blokařku Quintu Steenbergenovou, běloruskou smečařku Tatsiana Markevičovou a české libero Julii Kovářovou. Všechny se budou chystat na mistrovství Evropy.


S výjimkou dnešního tréninku se úvodní týden přípravy Hanaček obejde i bez trenéra Čady, neboť v úterý odletí do Havany doladit závěrečná jednání o příchodu dalších dvou kubánských posil.

Kovářová vynechala Grand Prix, neboť si chtěla po náročné sezoně odpočinout a domluvila se koučem Carlem Parisim, že se zapojí až od příštího týdne do přípravy na mistrovství Evropy.

"Bez tohoto kvarteta se musíme obejít až do první poloviny října. Není to příjemné, podobnou situaci ale řeší většina špičkových klubů. My doplníme kádr v přípravě nadějnými juniorkami," řekl ČTK Čada. Až v závěru srpna se po doléčení drobného lékařského zákroku připojí k týmu slovinská blokařka Sonja Borovinšeková.

"V přípravě bude každý den ve dvou fázích kondiční a také volejbalový blok. Zatím budeme hlavně trénovat, zápasová část přijde ke slovu za tři až čtyři týdny," dodal Čada.

Volejbalistky Prostějova čeká opět obhajoba titulu, Českého poháru i boje v Lize mistryň. Ve skupině narazí na obhájce trofeje Eczacibasi Istanbul, polský Chemik Police a italské Pomi Casalmaggiore.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud