3. srpna 2015 • 13:25

Na Dýšině si zahraje i Abrahamová a Španělka Cigandová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Juniorka Kristýna Abrahamová se stala třináctou českou golfistkou, která si zahraje na Tipsport Golf Masters, domácím turnaji nejvyšší evropské série Ladies European Tour (LET). V Golf Parku Plzeň-Dýšina se od 7. do 9. srpna představí i Španělka Carlota Cigandaová, letos čtvrtá na majoru ANA Inspiration v USA.


Abrahamová si volnou kartu od pořadatelů zajistila díky pátému místu na mezinárodním mistrovství juniorek na Kunětické Hoře. Možnost hrát dostala stejně jako dalších jedenáct Češek. Jedinou tuzemskou pravidelnou účastnicí na okruhu LET je Klára Spilková, která nedávno skončila v Dundonaldu ve Skotsku čtvrtá.

Volnou kartu dali organizátoři také Cigandaové, která v roce 2012 vyhrála tři turnaje LET a stala se tehdy nováčkem roku, hráčkou roku i celkovou vítězku finančního žebříčku série. V následujícím roce hrála ve vítězném týmu Evropy v Solheim Cupu. V kariéře na americké LPGA vydělala přes milion dolarů.

Turnaj na Dýšině má dotaci 300 tisíc eur (osm milionů korun), začne v pátek a po sobotě postoupí do finále okolo šedesáti hráček. Z Češek se to na minulých čtyřech ročnících české zastávky LET povedlo jen dvakrát Spilkové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud