5. srpna 2015 • 10:38

Útočník Sutter se v NHL dohodl s Vancouverem do roku 2021

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení hokejistů Vancouveru se v NHL dohodlo na novém pětiletém kontraktu s útočníkem Brandonem Sutterem, jehož kanadský klub získal před týdnem během rozsáhlejší výměny s Pittsburghem. Nová smlouva vstoupí v platnost po nadcházejícím ročníku, kdy se měl Sutter stát volným hráčem, a zajistí mu celkový příjem 21,875 milionu dolarů. Dres Canucks by díky tomu měl oblékat minimálně do roku 2021.


Před Sutterem je ještě rok ze současného kontraktu, za který vyinkasuje 3,3 milionu a finančně si tak poté polepší. V novém působišti by vyhlášený specialista na oslabení mohl dostat prostor v druhé útočné formaci. "Se svou rolí si ale nedělám starosti. Chci dělat hlavně to, co po mně budou v klubu chtít," prohlásil Sutter po výměně.

Šestadvacetiletý Sutter odehrál v minulém ročníku za Tučňáky 80 zápasů a podruhé v kariéře pokořil metu dvaceti nastřílených branek. Připsal si 33 bodů díky 21 gólům a 12 asistencím. V pěti bitvách play off přidal gól a nahrávku.

Jedenáctka draftu 2007 hrála v minulosti také za Carolinu. Celkem si za 495 zápasů základní části připsal Sutter v NHL 185 bodů (98+87), ve vyřazovacích bojích nastřádal v 33 duelech osm gólů a čtyři nahrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud