27. srpna 2015 • 19:50

Basketbalista Auda v Polsku mění dres a bude hrát za Koszalin

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český basketbalový reprezentant Patrik Auda bude nadále působit v polské lize, opouští však Kutno a v nové sezoně bude hrát za AZS Koszalin. Tomu by měl pomoci minimálně obhájit třetí místo.


V sobotu šestadvacetiletý Auda se po návratu ze zámoří stal oporou polského nováčka Kutna a získal si v Tauron lize respekt.

"Patrikovi k novému angažmá jednoznačně pomohly výkony v loňské sezoně," řekl Phillip Parun z agentury PPGroup, která hráče zastupuje. "Loňská sezona pro mě byla dobrá, tak jsem si snad udělal nějaké jméno. Týmy v lize o mně nějakým způsobem věděly. Povedly se mi i některé zápasy proti lepším celkům," uvedl Auda.

Audu si vybral trenér Koszalinu. "Důležité bylo zvučné jméno trenéra Davida Dedka, který si Patrika osobně vyžádal. Patrik se bude vypořádávat s větší konkurencí mezi cizinci. Je to pro něj další krok, aby se v budoucnu posunul třeba ještě dál. Ambicí Koszalinu je jednoznačně boj o co nejlepší umístění a play off. Pokud se bude týmu a Patrikovi dařit, uvidíme, co se bude dít po sezoně," označil Parun nadcházející ročník za klíčový v kariéře českého basketbalisty.

V Polsku se představí dva čeští reprezentanti, tento týden se David Jelínek dohodl na angažmá v Anwilu Wloclawek. "Jsem za to rád. S Davidem jsme spolu roky hrávali v Brně a teď bude fajn, že v Polsku bude další Čech. Je to kvalitní liga a je škoda, že tam není víc českých hráčů. Možná se to po tomto roce změní," dodal Auda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud