27. srpna 2015 • 22:10

Moc do smíchu mi není, měl jsem tu penaltu dát, litoval Greguš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Ján Greguš patřil mezi úspěšné střelce a hlavní hrdiny odvety 3. předkola Evropské ligy s Kodaní, která fotbalistům Jablonce v původně nedobře rozehrané partii přivála postup. A také odměnu v podobě souboje se slavným Ajaxem. V něm se situace zcela obrátila a právě na Gregušovu hlavu připadá i kvůli neproměněné penaltě velký podíl viny za vyřazení. Člen reprezentačního kádru Slovenska si to dobře uvědomoval a penaltové selhání ho hodně mrzelo.


Greguš měl blízko ke gólu i před týdnem v Nizozemsku. "Co k tomu říci. Není mi moc do smíchu," připustil v rozhovoru s novináři. "Šance jsem měl už v prvním zápase a větší šanci než penaltu už nedostanete. Beru jako chybu, že jsem nedal. Byla to má chyba. Týmu bych tím určitě pomohl," řekl Greguš.

Z penalty nemířil v 58. minutě úplně špatně, jenže ke zklamání většiny z vyprodaného šestitisícového hlediště trefil pouze tyč. "Snažil jsem se to umístit k tyči, ale naneštěstí to šlo od tyče ven. Měl jsem tu penaltu dát a byl jsem naštvaný, že jsem nedal. Zároveň jsem si však říkal, že je ještě dost času - více jak půlhodina - a šance ještě přijdou. Jenže jsme žádnou nedali," líčil.

Zatímco první půle byla opatrnou šachovou partií, ve druhé se hra rozproudila. "První poločas jsme se oťukávali a těch šancí tam moc nebylo, ale ve druhém tam byly alespoň tři. Má penalta, kterou to začalo a ještě další. Myslím, že by to byl jiný zápas, kdybych ji dal. Šance byly i potom, ale nedali jsme, něco chytil dobře gólman, proto nejdeme dál."

Výrazným zásahem do děje byla i červená karta Riechedlyho Bazoera krátce pro Gregušově penaltě. "To vyloučení nás určitě vyhecovalo a myslím, že i náš tlak se zvýšil a šancí přibývalo. Do té doby drželi hodně balon a kontrolovali hru, to se pak změnilo. A diváci byli úžasní. Kéž by bylo více takových momentů, kdy tu zažijeme vyprodanou Střelnici," řekl Greguš.

Po losu se jeho týmu nedávalo mnoho nadějí na postup, nakonec se však na trávníku odehrála vcelku rovnocenná partie. "Ty pocity jsou strašně smíšené, protože už po prvním zápase jsme si vypracovali výsledkem 0:1 pozici, z níž se to dalo uhrát. Myslím, že vše se odvíjelo od té penalty, jenže teď už s tím nelze nic dělat," uvedl Greguš.

Krátce po utkání se mu špatně hledalo i něco pozitivního do dalšího průběhu sezony. "Ale co se týká defenzivy, tak jsme Ajax do vyložených šancí moc nepouštěli a jediný rozhodující gól dal soupeř z penalty."

Jeho frustrace se promítla i do střídání v 75. minutě, kdy se s Jaroslavem Šilhavým minul, aniž by mu pořádně podal ruku, kterou mu chtěl trenér poděkovat za výkon. "Já jsem mu ji podal, ale byl jsem zamyšlený a nebylo to tak, že bych to bral nějak osobně," tvrdil Greguš.

"Byla to jeho volba a nijak mu to nezazlívám. Kdybych byl já trenérem, tak jsem na sebe rovněž naštvaný. Ten gól jsem měl dát. Určitě nemám s trenéry žádný konflikt, byl jsem prostě jen zamyšlený," uvedl Greguš.

Jeho slova potvrdil i Šilhavý, i když připustil, že úplně standardní průběh střídání čtyřiadvacetiletého záložníka nemělo. "Bylo to takové divné... Ale 'Gregi' se tak chová i na tréninku. Něco se mu nepovede a už se zlobí na sebe i na všechny kolem. Myslím, že byl jen úplně mimo. Nevidím v tom žádný problém," řekl kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud