27. srpna 2015 • 22:29

I přes vyřazení musím kluky pochválit, prohlásil trenér Šilhavý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér jabloneckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý viděl za vyřazením ve 4. předkole Evropské ligy kvalitnější koncovku Ajaxu. I když se rozdíl mezi oběma týmy ukázal v tomto směru pouze při penaltové exekuci. Zatímco Arek Milik před týdnem s přehledem proměnil, Ján Greguš dnes nikoliv. Přes vyřazení však Šilhavý ocenil svůj tým za vystoupení proti silnému soupeři.


Šilhavý cítil, že Severočeši měli blízko k vysněnému cíli v podobě postupu do hlavní soutěže. "Musím kluky za výkon v obou zápasech pochválit, protože hráli velice dobře. Dozadu téměř bezchybně, poctivá práce. Ale rozdíl byl v té kvalitě v koncovce. Byť to bylo jen o gól, tak soupeř tu penaltu na rozdíl od nás dal, my nikoliv. Z toho pohledu jsme o ten jeden gól horší a je nám to samozřejmě líto," uvedl Šilhavý.

"Lidé nás po tom vyloučení, kdy šel Ajax do deseti, hnali, tlak tam byl, kromě penalty tam měl Greguš i další šanci, ale bohužel je to pryč. Ostudu hráči určitě neudělali. Přešli jsme přes vyspělý evropský tým Kodaň, s tím dalším už se to nepovedlo," řekl kouč Jablonce.

První poločas vypadal ze strany jeho týmu opatrně, ale Šilhavý připomněl velkou kvalitu Ajaxu. "Když drží míč, je to složité. Lidem se mohlo zdát, že nejsme tolik aktivní. Bránění tam bylo v pořádku, ale je pravda, že když jsme získali balon, tak jsme ho často příliš brzy ztratili. Naše šance přišla potom ve druhé půli penaltou, ale bohužel...," uvedl Šilhavý.

Greguše však za jeho střelu do tyče nezatracoval. "Byl na penaltu určený jako jeden ze tří. Tomáš Wágner už tam nebyl, Filip Novák byl jako třetí. Určitě ho nebudeme nijak kárat. Je z toho totálně zničený a potřebuje spíše povzbuzení. Vzal si balon a dal to do tyče, to se stane. Hlavu mu trhat nebudeme, spíše je to škoda."

Jablonečtí mohli litovat nevyužité příležitosti o to více, že postup mohl být na dosah. "Je to sport. Ta hrana mezi úspěchem a neúspěchem je uzounká. Už při minulém působení v Liberci jsme tohle zažívali," řekl Šilhavý.

"Curych, Udine, Sevilla. Těžcí soupeři, s nimiž jsme dokázali určitým způsobem hrát. Neříkám, že jsem byl v klidu, když jsme dostali Kodaň a pak Ajax, ale byl jsem rád, že máme soupeře, kteří chtějí hrát. Tu zkušenost už jsem měl a věřil jsem, že můžeme uspět a málem se to podařilo. Jenže pouze málem," podotkl Šilhavý.

Věří však, že nasbírané zkušenosti za čtyři zápasy na evropské scéně se promítnou do dalšího působení jeho týmu v lize. "A dostaneme se znovu na pohárové příčky, což je naší povinností. Pokusíme se o to poprat zase v příštím roce," uvedl Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud