27. srpna 2015 • 22:53

Hlasy po zápase fotbalové EL Hajduk - Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném zápase 4. předkola fotbalové Evropské ligy Hajduk Split - Slovan Liberec (0:1):


Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. To, že jsem včera označil Hajduk za favorita, byla spíš trochu psychologická hra. Hajduk měl výhodu domácího prostředí a toho neuvěřitelného počasí, které tady je. Nakonec zlatý Izrael, tohle bylo ještě dvakrát horší. Bylo to neskutečné, kluci dohrávali na hranici sil. Klobouk dolů před nimi. Musím se štípnout a zítra si koupit noviny, jestli je to pravda. Takhle rychle jsme to všechno nečekali. Ale je to o lidech tady v Liberci, o trenérech, hráčích, o všech, kteří to klima vytvořili. Já jsem jen malá součást toho."

David Pavelka (kapitán Liberce): "Nevěřil jsem, že tu branku vstřelíme takhle rychle. Scénář nám vyšel na sto procent, naplnil se do posledního písmene. Strašně nám to ulehčilo celkový boj. Hajduk měl kombinační kvalitu ohromnou, ale neměl finální fáze. Takže bez nějaké gólové šance jsme to přestáli. Počasí bylo možná ještě horší než v Izraeli. Nevím, jaká byla vlhkost vzduchu, ale do 60. minuty jsme byli tři čtyři na střídání. Jsem hrdý na to, že můžu být součástí tohohle mužstva. Máme mladý tým, ale když se tomu vetkne správná taktika a odhodlání, vypadáme jako zkušený tým. Atmosféra to bylo něco neuvěřitelného, Chorvati jsou bezkonkurenční. Na tohle se těšíme do té Evropy. Doufám, že při losu dostaneme nějaké chuťovky, nějaké tradiční týmy."

Lukáš Pokorný (obránce Liberce): "Pocity jsou neskutečné, jsem strašně šťastný. Kdyby mi to někdo řekl před půlrokem, kdy jsme byli poslední v lize, tak tomu neuvěřím. Je to krásné, nemám slov. V kabině jsme řvali, zpívali, čeká nás krásná cesta domů. Víkend máme volný, nějaká sklenička asi padne. Věděli jsme, že musíme dát první gól, protože pak by to měli strašně těžké. Věděli jsme, že první gól rozhodne, což se taky stalo. Celkový výsledek 2:0 s tímhle týmem je úplně ideální."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud