27. srpna 2015 • 23:21

Hlasy po utkání 4. předkola Evropské ligy Vojvodina - Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy Vojvodina Novi Sad - Viktoria Plzeň (0:2):


Karel Krejčí (trenér Plzně): "Samozřejmě úleva, protože jsem cítil obrovskou zodpovědnost. Bezprostředně po zápase jsem určitě šťastný a jsem rád, že Viktorka je zase zpátky v Evropě a zahrajeme si skupinu Evropské ligy. Já předpokládal, že to tu nebude jednoduché, protože v domácím prostředí mě Vojvodina zaujala, hlavně jejich ofenzivní hráči. Začátek jsme přečkali, měli jsme v některých momentech štěstí a takovou šťastnou branku jsme šli do vedení. Pak jsme se zklidnili a ve druhém poločase jsme předváděli takovou hru, která se mi líbila. Řekl bych, že jsme to pak kontrolovali a možná mohli přidat více branek."

Michal Ďuriš: (útočník Plzně, autor druhé branky): "Věděli jsme, že pokud bude chtít Vojvodina postoupit, tak nás od začátku přitlačí, což se potvrdilo. Vydrželi jsme ten úvodní nápor a dali šťastný gól. Druhý poločas už se vyvíjel v naší režii. Drželi jsme míč, vytvořili si pár slibných šancí a dali druhý gól a bylo vlastně po zápase. Mě těší každý gól, co dám. Jsem rád, že jsme postoupili a zahrajeme si skupinovou fázi Evropské ligy."

David Limberský (obránce a kapitán Plzně): "Samozřejmě chtěli jsme víc, Liga mistrů byla v našich silách, bohužel jsme to nezvládli. Ale bereme Evropskou ligu a budeme se ji snažit užít a udělat úspěch. Je to pro nás dobře, protože kdyby se nepostoupilo, tak by pravděpodobně došlo k nějakému razantnímu zúžení kádru. Takhle do zimy zůstaneme pohromadě a jsme rádi, že bude hodně zápasů. Uvidíme, jaký bude los, ale určitě máme kvalitu, abychom postoupili do jarní fáze Evropské ligy, což je teď asi náš aktuální největší cíl. Je super, že jsou tři české týmy ve skupině a budeme moci všichni pracovat společně na koeficientu."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud