27. srpna 2015 • 23:26

Čtyři góly od Thunu bychom dostat neměli, řekl Dočkal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Bořek Dočkal měl radost z postupu do základní skupiny Evropské ligy, kterou si fotbalisté Sparty zajistili dnešní remízou 3:3 v Thunu. Českého reprezentanta však mrzelo, že ve dvou zápasech od švýcarského celku dostali Pražané čtyři branky.


"Je to varování, s takovým soupeřem bychom čtyři góly dostávat neměli," řekl Dočkal novinářům. "V pohárech přijdou těžší soupeři a jestli chceme být úspěšní, tak nemůžeme hrát takové přestřelky. Musíme hrát lépe dozadu, protože vepředu sílu máme. Ale není to jen o obranné čtyřce, musíme se zlepšit všichni," dodal.

"Nepůsobíme jistě v obraně. Víme, že přijde centr a že to je nepříjemné, že z toho soupeř má šance. Cítím z nás takovou nejistotu, ale teď bylo trochu náročnější období, které jsme zvládli a věřím, že když se to trochu zklidní, tak se zlepšíme v obraně," uvedl.

Sparta na umělé trávě ve Švýcarsku vedla 2:0 poté, co jí náskok zařídili právě Dočkal s Josefem Hušbauerem. Thun ale dokázal vyrovnat a stejný kousek se mu povedl i po třetí brance Costy. "Prvořadý byl postup, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli. Věřil jsem, že navážeme na zápas s Duklou (výhra 2:0), ale vrátili jsme se k tomu, co jsem hráli před tím a soupeř zase měl spoustu šancí," uvedl šestadvacetiletý záložník.

Podle Dočkala Sparta uspokojení z rychlého vedení nepodlehla. "Určitě ne. Naopak jsme v tu chvíli měli hrát mnohem víc sebevědoměji. Kdybychom byli v takové roli my, tak soupeř by se dostal do takového laufu, že bychom se vůbec nedostali k balonu," prohlásil.

"Začali jsme pochybovat ve chvíli, kdy to bylo zbytečný. S míčem jsme měli být sebevědomější. Naštěstí byl ale vývoj takový, že by soupeř musel dát k postupu pět branek, ale není to dobře, protože se nejistota přenese na celý tým. Kdybychom uhráli poločas 2:0, tak by také hráli jinak," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud