27. srpna 2015 • 23:35

Plzeň i podruhé porazila Vojvodinu a je ve skupině Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně postoupili do základní skupiny Evropské ligy. Český šampion v odvetě play off zvítězil v Srbsku nad Vojvodinou Novi Sad 2:0 a potvrdil úvodní domácí triumf 3:0. Utkání rozhodli v 19. minutě vlastním gólem Igor Djurič a ve druhém poločase Slovák Michal Ďuriš. Trenér Karel Krejčí vyhrál i třetí soutěžní zápas na lavičce Viktorie, která se po roční pauze vrací do pohárů. Jména soupeřů se dozví při pátečním losu.


"Samozřejmě úleva, protože jsem cítil obrovskou zodpovědnost. Bezprostředně po zápase jsem určitě šťastný a jsem rád, že Viktorka je zase zpátky v Evropě a zahrajeme si skupinu Evropské ligy," řekl českým novinářům Krejčí.

Plzeň nastoupila v téměř totožné sestavě jako v prvním zápase, jen Petržela v záloze nahradil Kovaříka. Domácí, které dopředu od první minuty hnali fanoušci, začali velkým náporem. Průnik Ožegoviče překazil včasným vyběhnutím Kozáčik, další akce Vojvodiny často s vypětím sil odvracela plzeňská obrana.

Západočeši hned z první povedenější akce mohli v 15. minutě otevřít skóre. Rajtoral na pravé straně obešel dva protihráče, našel Vaňka, ale jeho střelu vyrazil brankář Žakula. O chvíli později měl štěstí Kozáčik, kterého po Ivaničově ráně zachránila tyčka.

"Začátek jsme přečkali, měli jsme v některých momentech štěstí. Kdyby šli do vedení, asi bychom to tady měli mnohem složitější," uvedl Krejčí.

V 19. minutě se Plzeň šťastně dostala do vedení, když si po centru Limberského srazil Djurič míč do vlastní branky. Vojvodina by při tomto skóre potřebovala k postupu vstřelit pět gólů, přesto se domácí dál snažili a útočili. V závěru poločasu Babič trefil boční síť. "Myslím, že rozhodl první gól. Přeci jenom to s nimi trochu zamávalo a nebyli tak aktivní jako v úvodu poločasu," uvedl útočník Ďuriš.

Plzeň hned po několika vteřinách druhého poločasu měla velkou šanci: Kopicovu hlavičku po akci Petržely a Limberského však Žakula výborně vytáhl na roh. V 54. minutě musel zřejmě kvůli svalovému zranění střídat stoper Hubník a na jeho místo přišel Baránek.

Po hodině hry se Plzeňští z rychlého brejku prosadili podruhé. Kopic si vyměnil míč s Kolářem a našel před brankou volného Ďuriše, jenž navázal na dva nedělní ligové góly Olomouci.

Poté si ještě zachytal Kozáčik, který zneškodnil Paločevičův přímý kop, na druhé straně zase domácí gólman vychytal Hrošovského. "Ve druhém poločase jsme předváděli takovou hru, která se mi líbila. Řekl bych, že jsme to pak kontrolovali a možná mohli přidat více branek," konstatoval kouč Krejčí.

V závěru si skupina asi 160 plzeňských fanoušků ještě vysloužila aplaus stadionu, když ve svém sektoru vyvěsila transparent "Kosovo je Srbsko".

Viktoria potřetí v řadě neinkasovala a skupinu EL si zahraje podruhé v historii, v sezoně 2012/13 z prvního místa postoupila do jarních bojů. "Uvidíme, jaký bude los, ale určitě máme kvalitu, abychom postoupili do jarní fáze Evropské ligy, což je teď asi náš aktuální největší cíl," prohlásil kapitán David Limberský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud