28. srpna 2015 • 10:46

Judista Jurečka nestačil na světovou jedničku a na MS je devátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Judista Alexandr Jurečka obsadil na mistrovství světa v Astaně dělené deváté místo a vyrovnal tak dosavadní české maximum na turnaji v podání Jaromíra Ježka. Zároveň si vytvořil i osobní rekord na MS. V boji o čtvrtfinále Jurečka nestačil na světovou jedničku a obhájce stříbra Krisztián Tótha z Maďarska.


Čtyřiadvacetiletý havířovský rodák se letos vrátil do bojů po dvouletých zdravotních potížích. Zatímco na mistrovství Evropy ještě nebyl v ideální formě, v Astaně naplnil papírové předpoklady.

Nejprve vyřadil Oviniho Ueru z tichomořského ostrova Nauru, když už po 10 vteřinách zabodoval na juko. Následně se bojovalo na zemi a Jurečka svého nezkušeného soupeře udržel. Ve druhém kole měl daleko více práce s Američanem Coltonem Brownem, který mu svým silovým pojetím dělal problémy, ale Jurečka ho donutil ke třem trestům šido a soupeře udolal.

Proti favorizovanému Tóthovi začal český reprezentant dobře, hned ho vyvedl z rovnováhy, ovšem postupně získal Maďar mírně navrch. Zabodoval na juko a už si postup pohlídal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud