28. srpna 2015 • 16:18

Čekají nás silní soupeři, tuší trenér Sparty Ščasný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli se na první pohled může zdát pro fotbalisty Sparty los Evropské ligy přijatelný, trenér Zdeněk Ščasný varovně zdvihá prst. O řeckém a kyperském fotbale má díky působení v OFI Kréta a Panathinaikosu dobrý přehled, a tak ví, že vedle Schalke ani APOEL Nikósie a Tripolis nebudou snadní soupeři.


"Pro mě jsou to všechno velmi silní soupeři. U Schalke je to jasné, ta další dvě mužstva akorát nemají tak zvučná jména. Skupina je to hodně zajímavá, je to otevřené a budeme bojovat o postup ze skupiny," řekl Ščasný pro oficiální web klubu.

"Chápu, že po stránce atraktivity pro fanoušky není APOEL na úrovni Tottenhamu nebo Monaka, ale po fotbalové stránce to bude velmi těžký soupeř. Prožívá velké zklamání po vypadnutí z předkola Ligy mistrů. Vyměnili trenéra, koupili nové hráče a chtějí uspět v Evropské lize," uvedl sparťanský kouč

Nepříjemný prý může být i Tripolis. "I přes krizi v Řecku je velmi dobře zajištěný. Hrají na malém stadionku a v kádru mají dost cizinců. Hrají velmi dobře organizovaně. Měli sice problém se střílením gólů, ale to se může ve fotbale změnit velmi rychle," řekl Ščasný.

Reprezentační záložník Ladislav Krejčí vítá, že se Sparta bude moci poměřit s bundesligovým celkem. "Bylo to moje přání. Sice jsem chtěl víc Dortmund, ale i Schalke je hodně dobrý soupeř," prohlásil Krejčí. "Bundesligový tým jsem si přál hlavně kvůli tomu, že to bude výborná konfrontace se silným soupeřem a v Německu je také skvělá atmosféra."

Další dva soupeři jsou pro něj spíše neznámou. "APOEL si vybavuji, že hrál i Ligu mistrů, ale nic moc konkrétního. A Tripolis jsem neviděl asi nikdy," uvedl Krejčí. "Schalke je určitě favoritem skupiny, o druhé místo se popereme společně s dalšími dvěma týmy. Věřím, že šance na postup ze skupiny určitě je," dodal.

To Martin Frýdek má s APOELem poměrně čerstvou zkušenost. "Hrál jsem proti němu v době, kdy jsem působil na hostování v Senici. Pamatuji si, že jsme tenkrát prohráli a oni byli lepším týmem. Určitě tam bude dobrá atmosféra a nečeká nás jednoduchý soupeř," tuší Frýdek.

I on považuje za jasného favorita skupiny Schalke. "Ale uděláme vše pro to, abych to byli my, kdo s nimi postoupí do jarní fáze," dodal.

Podobně vidí rozložení sil i trenér Tripolisu Staikos Vergetis. "Schalke je nejsilnějším týmem skupiny. APOEL má nového a zkušeného trenéra a Sparta patří ke stálicím na evropské scéně. Naše skupina je směsicí různých stylů. Schalke je tým, který se nevzdává a drží míč, APOEL hraje jihoamerický styl fotbalu a Sparta je velmi disciplinovaná. Moc se na souboje těším," prohlásil Vergetis.

Trenér Schalke André Breitenreiter los bral. "Mohl to být, co se týká jmen, těžší los, ale nesmíme nikoho podcenit. Cílem určitě je postoupit dál," řekl kouč Schalke.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud