28. srpna 2015 • 22:50

O2 arena se obléká do sparťanského, na extraligu bude připravena

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Moderní O2 arena se před blížícím se startem hokejové extraligy zvolna obléká do sparťanského, při své premiéře po přesunu z Tipsport areny však Pražané ve svém novém domácím prostředí nezářili. Na led s velkými písmeny "S" sice nastoupili jako obvykle za dunivých tónů písně skupiny Manowar "Warriors of the World", jak jsou zvyklí z posledních let, v Lize mistrů ale prohráli s norským Storhamarem 1:2.


"Zákaznické centrum, fan shop i vstup do haly, to vše už je ve sparťanském a s přivítáním pro sparťany. Jsou i velké sparťanské plachty za sektory pro oba kotle. Nejvíce práce se udělalo v domácí šatně, kde jsou polepené dveře, na stěnách loga, včetně těch historických," přiblížil PR manažer klubu Tomáš Zetek.

"Zázemí je tady perfektní a je vidět, že v šatně odvedli opravdu hodně práce," ocenil obránce Adam Polášek. "V Holešovicích máme ty podmínky už několik let lepší a lepší, tady je to zase o něčem jiném. Je to tady novější, ale myslím, že doma se budeme cítit tam i tady," připomněl Polášek, že Sparta bude v Tipsport areně nadále trénovat.

"Myslím, že si na to hřiště v průběhu sezony hodně zvykneme, i když je tady snad o metr užší a o nějaký metr a půl kratší. Nic extrémního, abychom se museli připravovat nějak jinak. Navíc tady budeme mít třeba tréninky před zápasy a také rozbruslení. Podle mého je to jen o zvyku. Dokážeme se přizpůsobit na cokoliv," uvedl Polášek.

K tomu, aby hráči mohli co nejsnadněji "přepnout", sáhla Sparta záměrně k podobným rozměrům kluziště, jaké jsou v Tipsport areně. "Je tady možnost využít tři varianty rozměrů a my využili ten prostředí, který se nejvíce blíží Spartě," řekl Jandač.

"Nepřišlo mi, že bychom si museli nějak extra zvykat. Hráli jsme tu už ty předchozí sezony a žádný velký rozdíl v tom nevidím," poznamenal útočník Daniel Přibyl.

Dnešní zápas sledovalo v hledišti téměř tři tisíce lidí. "Samozřejmě asi každý tým by si přál, aby mu chodilo pořád vyprodáno, ale myslím, že to nebylo úplně špatné," řekl Polášek.

"To prostředí tady známe, něco jsme tu odehráli, bylo tady nedávno mistrovství světa, takže víme, že když je hala plná anebo alespoň ten spodek, tak to prostředí je parádní. Věřím, že si zvykneme," uvedl Jandač.

"A tři tisíce lidí na naše poměry a Ligu mistrů není špatné. Je to těžké. Pátek před víkendem, hezké počasí, třeba to příští sobotu bude ještě lepší," vyhlížel trenér souboj se Ženevou.

V hale je většina plánovaných úprav hotova. "Bude se ještě pracovat na velkém plášti arény a je to naplánováno tak, že na 11. září na extraligu to bude úplně všechno hotové. Když vyleze fanoušek z metra, měl by na plášti O2 areny hned vidět, že jde o domácí halu Sparty. Po chodbách budou ještě obrazy legend a podobně," nastínil Zetek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud